Siirry sisältöön

Myllertääkö mieltä, kun koko ajan tapahtuu? – Tule kuulemaan vinkkejä oman ja työkaverien mielenterveyden tueksi

SAK:n valtakunnallinen webinaari keskiviikkona 27.4. kertoo miten edistää mielenterveyttä ja jaksamista työpaikoilla näinä haastavina aikoina. Tilaisuudessa selviää myös se, kuinka rakennetaan Hyvän mielen työpaikka osana Mielenturvaa-verkostoa.

Mielenterveydellä ja sen hoitamisella on väliä. Etenkin kun pari edeltävää vuotta eivät ole olleet helppoja kenellekään. Ja maailmantilanne ja jokapäiväiset uutiset ovat lähinnä vain ahdistavia.

Mielenturvaa-verkosto on perustettu työntekijöiden mielenterveyden sparraajaksi työpaikoilla. Verkostossa työpaikat jakavat vertaistukea muille, jotka painivat samankaltaisten asioiden äärellä. Ratkaisuja etsitään yhdessä työhyvinvoinnin ja työntekijöiden paremman jaksamisen edistämiseksi.

Tavoitteena on työntekijöiden mielenterveyden vahvistaminen, ja lisäksi löytää ratkaisuja esimerkiksi:

  • mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn (johtaminen, prosessit, työnkuvat, työvälineet)
  • kulttuurin muutokseen (keskustelu, häpeän ja stigman poistaminen, uravaikutukset)
  • hoitopalveluihin (saavutettavuus, matala kynnys, kriisipalvelut, hoitoonohjaus)

Verkosto haastaakin kaikki suomalaiset työpaikat mukaan kehittämään oman työpaikan toimintamalleja mielen hyvinvointia ja työssä jaksamista tukeviksi.

Mielenturvaa.fi -nettisivut avataan 26.4. Käy tutustumassa mitä ja miten sinun työpaikallasi voidaan parantaa työntekijöiden vointia.

Kaikki haluavat hyvän mielen työpaikan

Hyvän mielen työpaikka -merkki on kannustin, joka rohkaisee edistämään mielenterveyttä työpaikoilla. Se on samalla työväline, joka tarjoaa vinkkejä ideoita ja suosituksia mielenterveyden edistämisen arviointi- ja kehittämistyöhön.

Merkki on tunnustus paremman työelämän puolesta ponnisteleville työyhteisöille. Hyvän mielen työpaikka -merkin myöntää MIELI Suomen Mielenterveys ry.

27.4. klo 17.30 alkaen järjestettävä webinaari on suunnattu ennen muuta SAK:laisten  liittojen työsuojeluvaltuutetuille ja luottamusmiehille, mutta tervetulleita linjoille ovat myös kaikki työyhteisön kehittämisestä kiinnostuneet!

Ilmoittautumiset perjantaihin 22.4. mennessä.

Ohjelma
17.30 Tervetuloa linjoille.
Parempaa mielen hyvinvointia työpaikoille
– asiantuntijalääkäri Riitta Työläjärvi, SAK
17.40 Mikä on työpaikkojen Mielenturvaa -verkosto ja miten siihen pääsee mukaan?
– vaikuttavuusasiantuntija Soilikki Viljanen, Kukunori ry
18.20 Miten tukea omaa ja työtoverin mielen hyvinvointia?
– asiantuntija Saija Koskensalmi, Mieli ry
18.50 Yhteenveto ja kiitos
– työympäristö- ja tasa-arvoasioiden asiantuntija,  Anne Mironen, SAK