Siirry sisältöön

Energia-ala ei vielä saanut uusia työehtoja, mutta pusku kohti tulosta on kova

Tulos on kiinni enää muutamasta ratkaisevasta asiasta. Neuvotteluosapuolet valmistelevat pääsiäisenä omat esityksensä, ja ensi kerralla neuvotteluihin on koko päivä aikaa.

Neuvottelut energia-alan työehdoista jatkuivat tänään tiistaina 12. huhtikuuta. Neuvottelutulosta ei yrityksestä huolimatta vielä saatu aikaan.

– Hieman edistymistä oli havaittavissa liittyen kummankin osapuolen neuvottelutavoitteisiin, muotoilee JHL:n sopimusasiantuntija Kari Lehtinen.

Pusku kohti tulosta on nyt kova ja kyse on enää muutamista yksittäisistä asioista. Sekä työntekijöiden että työnantajan edustajat laativat pääsiäispyhien aikana uudet esitykset seuraaviin neuvotteluihin omissa neuvottelukunnissaan.

Tänään koolla olivat niin kutsutut isot neuvottelukunnat, joihin kuuluu tavanomaisten sopimusneuvottelijoiden lisäksi myös kentän väkeä: työnantajapuolelta yritysten edustajat ja työtekijäpuolelta pääluottamusmiehet.

Edellinen sopimuskausi päättyi maaliskuussa

Energian tes-neuvottelut ovat pitkittyneet: edellinen sopimuskausi päättyi maaliskuun lopussa. Ala on siitä asti ollut sopimuksettomassa tilassa, eli työhön on sovellettu edellisen sopimuskauden ehtoja.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta neuvottelevat JHL ja Sähköliitto, työnantajan puolelta sopimuspöydässä istuvat Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Seuraava neuvottelukerta on keskiviikkona 20. toukokuuta. Tuolloin keskusteluille on varattu koko päivä, jotta tuloksen syntymiselle olisi hyvät mahdollisuudet.

Lisätietoja:
Kari Lehtinen, JHL:n sopimusasiantuntija, 050 566 1567

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee