Siirry sisältöön

Toinen lakkovaroitus yksityiselle opetusalalle

Yksityisen opetusalan lakko laajenee päivällä. JHL, OAJ ja Jyty antoivat 11. huhtikuuta lakkovaroituksen, joka koskee viittätoista helsinkiläistä yksityiskoulua. Lakkopäivä tulee aiemmin ilmoitettujen lakkopäivien jatkoksi. Lakkovaroituksella varmistetaan sopimusneuvottelujen siirtyminen valtakunnansovittelijan toimistoon.

Ammattiliitto JHL, OAJ ja Ammattiliitto Jyty antoivat toisen lakkovaroituksen tänään 11.4. yksityiselle opetusalalle. Lakkoajankohta on 26. huhtikuuta. Mikäli sopuun ei päästä, 19.4. alkaa kahdeksan päivän pituinen lakko, jonka viimeinen päivä on tiistai 26.4. (aiemmin ilmoitettu loppupäivämäärä oli 25.4.).

Toisen lakkovaroituksen antamiseen päädyttiin, koska Sivista oli yllättäen väittänyt ensimmäisessä sovittelutapaamisessa, ettei neuvotteluja olisi päätetty 2.4. Toisella lakkovaroituksella JHL, OAJ ja Jyty varmistavat, että sopimusneuvottelut siirtyvät valtakunnansovittelijalle.

Lakko toteutuu kokonaisuudessaan, mikäli neuvottelutulosta ei synny sitä ennen. Lakko on laillinen ja siihen tulee osallistua. JHL, OAJ ja Jyty kantavat vastuun lakosta.

Lakkouhka koskee seuraavia kouluja: Apollon yhteiskoulu, Helsingin englantilainen koulu, Helsingin Saksalainen Koulu, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Helsingin yhteislyseo, Herttoniemen yhteiskoulu, International School of Helsinki, Kulosaaren yhteiskoulu, Lauttasaaren yhteiskoulu, Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio, Munkkiniemen yhteiskoulu, Oulunkylän yhteiskoulu, Pohjois-Haagan yhteiskoulu ja Töölön yhteiskoulu.

Helsinkiläisiä yksityiskouluja koskeva lakkouhka on samaan aikaan kuin pääkaupunkiseudulla toteutuvaksi ilmoitettu laaja kunta-alan lakko.

Neuvottelujen keskeytyminen koskee sekä yksityisen opetusalan työehtosopimusta että ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten sopimusta.

Yksityisen opetusalan sopimusta sovelletaan yleissivistävien yksityiskoulujen lisäksi useissa ammatillisissa oppilaitoksissa ja lähes kaikissa ammattikorkeakouluissa, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa sekä muuan muassa kansanopistoissa ja urheiluopistoissa.

Sivistan sopimukset koskevat opettajia sekä oppilaitosten hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä.

Katso kaikki JHL:n lakot ja painostustoimet