Siirry sisältöön

Neuvottelukierros vauhtiin yksityisellä terveyssalalla

Terveyspalvelualan tes on voimassa huhtikuun loppuun. Sopimus sitoo työnantajia, jotka kuuluvat työntekijäliittoon.

Ammattiliitto JHL on jälleen käynnistänyt osana Terveyspalvelualan Unionia neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta. Tällä kertaa ruodinnassa ovat yksityisen terveyspalvelualan työehdot.

– Ensimmäisessä neuvottelussa käytiin läpi työntekijä- ja työnantajapuolen alustavia tavoitteita. Työntekijäpuolen tavoitteista oli palkankorotusten lisäksi esillä muun muassa perhevapaiden uudistaminen, sopimusasiantuntija Pinja Lumitsalo kertoo.

JHL neuvottelee sopimuksesta osana Terveyspalvelualan unionia. Unionissa on mukana yhteensä kahdeksan järjestöä. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala Hali ry.

Terveyspalvelualan työehtoja noudattavat yksityiset terveyskylpylät ja kuntoutuslaitokset, sairaalat sekä lääkäri- ja työterveysasemat sekä mainittuihin yrityksiin kuuluvat laboratorio-, röntgen-, muut lääketieteelliset tutkimuslaitokset ja fysikaaliset hoitolaitokset.

Unionin solmima työehtosopimus on normaalisitova eli se sitoo tietyin ehdoin työnantajia, jotka kuuluvat työnantajaliittoon. Alalla on myös sisällöltään lähes identtinen, yleissitova työehtosopimus. Sen sopijaosapuolet ovat Hali ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee