Siirry sisältöön

Yksityisen sosiaalialan neuvotteluissa käytiin läpi tekstitavoitteita

Neuvottelut yksityisen sosiaalipalvelualan uusista työehdoista jatkuivat tänään torstaina 7. huhtikuuta. Työnantaja on tehnyt vastaehdotuksia työntekijöiden tavoitteisiin.

Yksityisen sosiaalipalvelualan tulevat työehdot ovat edelleen tarkastelun alla. Neuvotteluissa on jo ehditty käydä läpi kirjauksia, joita työntekijöiden järjestöt ehdottavat sopimukseen. Tällä viikolla työnantajaa edustaja Hyvinvointiala Hali ry toi pöytään vastauksiaan työntekijöiden tekstitavoitteisiin.

– Lähes kaikki kirjausesitykset kustannuksineen ovat vielä avoinna. Esimerkiksi perhevapaauudistuksesta pitää vielä löytää yhteysymmärrys kaikkien osapuolten kesken, JHL:n neuvottelijat Laura Kovalainen ja Tanja Tuunainen-Vainio avaavat neuvottelutilannetta.

Sopimustekstin sorvaamista jatketaan keskiviikkona 13. huhtikuuta. Alan työehtosopimuskausi päättyy huhtikuun lopussa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan muun muassa yksityisissä päiväkodeissa, vanhusten palveluasumisessa ja hoitokodeissa, vammaisten asumispalveluissa, ensi- ja turvakodeissa, päihdepalveluissa sekä lastensuojelussa.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee