Siirry sisältöön

Yksityisen opetusalan työehtokiistan sovittelu alkaa perjantaina 8.4. 

Viikonloppuna karille ajaneet yksityisen opetusalan työehtosopimuksen neuvottelut jatkuvat perjantaina 8.4. klo 13 valtakunnansovittelijan toimistossa.  

Yksityinen opetusalan työehtokiistaa jatketaan seuraavaksi valtakunnansovittelijan toimistossa  sovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Sovittelu alkaa perjantaina 8. huhtikuuta.  

– Olimme päässeet pitkälle hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön sopimusratkaisun löytämisessä. On todella harmillista, että jaksaminen ja valtuudet löytää neuvotteluteitse ratkaisu koko yksityisen opetusalan työehtosopimukseksi loppuivat osapuolilta kesken, toteaa JHL:n sopimusneuvottelija, vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen. 

JHL:n tavoitteet sovittelussa ovat entisellään: perhevapaauudistuksen tasa-arvoinen ja yhdenvertainen toteuttaminen työehtosopimuksen määräyksissä, niin sanotun opetuksettoman ajan aiheuttamien työsuhdeongelmien torjunta sekä hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön palkkauksen pitkäjänteinen kehittäminen palkitsevampaan ja kannustavampaan suuntaan.  

– Lisäksi palkankorotusten tulee olla yksityisen opetusalan palkkakilpailukykyä edistäviä sekä palkansaajien ostovoimaa kehittäviä suhteessa kiihtyvään inflaatioon, Kuosmanen toteaa. 

JHL jätti yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen maanantaina 4.4. yhdessä muiden sopijajärjestöjen kanssa. Toteutuessaan yksityisen opetusalan lakko koskettaa ensivaiheessaan pääkaupunkiseudun yksityisiä, yleissivistäviä oppilaitoksia 19.4.-25.4. 

Yksityisen opetusalan työehtosopimus on yleissitova, yksityisiä yleissivistäviä oppilaitoksia, ammattioppilaitoksia, musiikkioppilaitoksia, kansalais- ja kansanopistoja sekä ammattikorkeakouluja koskeva työehtosopimus. Sen piirissä työskentelee n. 22 000 sivistysalan ammattilaista. 

Lisätietoja: vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen, 050 461 9301 

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee