Siirry sisältöön

Viikon aikalisällä haetaan uutta vääntöä energia-alan neuvottelukoneistoon

Tiistain 5.4. työehtosopimusneuvotteluissa ei vielä päästy yhteisymmärrykseen energia-alan uusista työehdoista. Ala on huhtikuun alusta lähtien sopimuksettomassa tilassa. Neuvotteluihin otetaan nyt viikon tuumaustauko.   

– Kumpikin osapuoli toi tänään neuvottelupöytään viikonlopun aikana sorvattuja uusia ja osin toki myös entisiä esityksiä, JHL:n energia-alan neuvottelija, sopimusasiantuntija Kari Lehtinen kertoo.

Yritys palasten yhteensovittamisesta kelvolliseksi sopimukseksi ei vielä ollut mahdollista, mutta tilanne ei Lehtisen silmiin näytä täysin toivottomalta. Muutosesityksissä kytee pieni toivon kipinä.

– Pieniähän ne askeleet edelleen ovat, joita tänäänkin otettiin. Mutta ehkä hienoista lähentymistä saattaa olla aistittavissa.

Hän jatkaa, että esillä on edelleen sellaisia työnantajan pöytään tuomia elementtejä, joita työntekijäpuoli ei voi allekirjoittaa.

Yksi työntekijäpuolta eniten hiertävistä esityksistä on työnantajapuolen vaade direktio-oikeuden lisäämisestä paikallisen sopimisen kustannuksella.

– Nyt otetaan viikon tuumaustauko, jonka aikana neuvottelukunnat kokoontuvat pohtimaan ratkaisuun vaadittavia elementtejä, Lehtinen kuvaa neuvottelujen seuraavia askelmerkkejä.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta neuvottelevat JHL ja Sähköliitto, työnantajan puolelta sopimuspöydässä istuvat Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Lisätietoja:
Kari Lehtinen, sopimusasiantuntija JHL, 050 566 1567

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee