Siirry sisältöön

Ammattiliitto JHL: Neuvottelutulos yliopistoihin

Ammattiliitto JHL ja työnantajia edustava Sivistysalojen työnantajat Sivista ovat päässeet neuvottelutulokseen yliopistojen uusista työehdoista. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun se on hyväksytty osapuolten hallinnoissa.

Yliopistoja koskeva neuvottelutulos uusista työehdoista syntyi varhain sunnuntaiaamuna 3.4. Tarkemmasta sisällöstä kerrotaan, kun neuvotteluosapuolten, Sivistan, JHL:n, Pron ja JUKO:n hallinnot ovat sen hyväksyneet.

Sivistysalojen sopimuskausi ehti umpeutua viime torstaina 31.3. Sopimuksettoman tilan myötä työrauhavelvoite aloilta poistui. Tiukan väännön ja viimeisen, yli 20 tuntisen neuvotteluistunnon jälkeen osapuolet kuitenkin pääsivät yhteiseen näkemykseen uusista työehdoista yliopistoihin. Kansallisgallerian sekä Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluiden työehdoista neuvotellaan vielä alkavan viikon aikana.

Sen sijaan yksityisen opetusalojen sekä ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtojen neuvottelut ovat keskeytyneet tuloksettomina lauantai-iltana.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee