Siirry sisältöön

Kunta-alan kurimus jatkuu, raiteilla junat jyskyttivät maaliin – näin JHL neuvotteli tällä viikolla työehdoista 

Kunta-alalla tällä viikolla annettu sovintoesitys ei maistunut ammattiliitto JHL:lle. Lakot ja ylityö- ja vuoronvaihtokiellot jatkuvat. Sen sijaan rautatiealalla vääntö loppui ja uusi työehtosopimus nuijittiin voimaan. Merimiespalvelutoimiston tes hyväksyttiin ja satama-alalle saatiin neuvottelutulos.Monessa JHL:n neuvottelupöydässä on kiire, sillä sopimuskausi loppui eilen 31.3. monilla aloilla. 

Kunta-alan työehtoriitaan saatiin tiistai-iltana valtakunnansovittelijalta sovintoesitys, mutta heti tuoreeltaan puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine epäili mahdollisuuksia sen läpimenoon. Ja niinhän siinä kävi, että JHL:n edustajisto antoi valtakunnansovittelijan esitykselle tylysti rukkaset. 

Lähipäivinä tässä ei nyt tapahdu mitään. Sovittelutoiminta ei kuitenkaan ole katkennut, vaan tuumaustauolla. Aloite sovittelun tai neuvottelujen jatkamisesta ja sen tavasta on tällä hetkellä sovittelijan ja työnantajan käsissä, kertoo , kertoo JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch tämän hetkisestä tilanteesta. 

Lakkosuma tulossa huhtikuussa 

Kun sovittelusta ei tullut takkia, housuja eikä edes kukkaroa tarkoittaa se sitä, että JHL jatkaa painostustoimia. Viikon mittainen ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa ensi maanantaina, keksiviikkona kaksipäiväinen lakko Turussa ja Oulussa ja viikon mittainen lakko pääkaupunkiseudulla 19.4. 

Avaintes vieläkin tauolla 

Kun kunta-alan neuvottelut keskeytyivät helmikuussa, myös Avaintes-neuvottelut keskeytyivät. Siitä lähtien tässä pöydässä on oltu neuvottelutauolla.  

– Nyt kun kunta-alan sovintoesitys hylättiin, mietimme miten jatkamme, kertoo JHL:n neuvottelija sopimusasiantuntija Riitta Rautiainen. 

Avaintesiä noudatetaan 

  • kuntien ja kuntayhtymien määräämisvallassa olevissa osakeyhtiöissä 
  • kuntien tai kuntayhtymien määräysvallassa olevissa säätiöissä 
  • muissa kuntien tai kuntayhtymien yhteisöissä tai säätiöissä 
  • yksityisillä palvelujentuottajilla. 

Rautatiealan tes on nyt taputeltu 

Junat, metrot ja raitiovaunut saavat kulkea rauhassa, sillä rautatiealan työehtosopimus hyväksyttiin keskiviikkona 30.3. Sopimus on kaksivuotinen, tosin mallia 1+1 ja ensimmäisen vuoden palkankorotus 2 prosenttia. 

Paltalaisessa sopimusperheessä neuvottelutulos saavutettiin satama-alalla torstaina 31.3. Uuden työehtosopimuksen voimaantuloon tarvitaan vielä neuvotteluosapuolten hallintojen hyväksyminen. 

Merimiespalvelutoimiston tes hyväksytty 

Merimiespalvelutoimiston tes on hyväksytty sopijaosapuolten hallinnoissa. Sopimus on yksituotinen. Tehtäväkohtaisia palkkoja korotetaan 1,4 prosentilla ja 0,6 prosenttia käytetään henkilökohtaisten lisien korottamiseen palkkausärjestelmän mukaisesti. 

Sivistysalat siirtyivät sopimuksettomaan tilaan 

Yliopistot, yksityinen opetusala, ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset, Kansallisgalleria ja Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut siirtyivät tänään 1. huhtikuuta sopimuksettomaan tilaan. Eilen päättyneiden työehtosopimusten määräyksiä noudatetaan niin kauan kunnes uusi tes saadaan sovittua, mutta työrauhavelvoitetta ei enää ole. 

Sopimusneuvottelija, vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen toteaa hieman kryptisesti, että sopimukset saattavat syntyä ihan lähipäivinä − tai sitten ei.  

– Elokuun 1. päivä voimaan tulevan perhevapaauudistuksen vaatimusten vieminen työehtosopimuksiin on ollut tällä viikolla asia numero yksi. Vaihtoehtoja on esitetty, mutta valmista ei ole. Työ jatkuu, Kuosmanen toteaa. 

Sivistysaloilla on varauduttu neuvottelemaan myös viikonloppuna. 

Heta-neuvotteluissa puhuttu suojavaatteista ja työturvallisuudesta 

Henkilökohtaisia avustajia koskeva työehtosopimus päättyy huhtikuun lopussa. Kiirettä sopimuksen aikaansaamiselle ole. Neuvottelut on aloitettu hyvissä ajoin ja asioita käyty läpi tarkkaan. Torstain neuvottelussa käsittelyssä oli suojavaatteet ja työturvallisuus. 

Energia-alan neuvotteluissa ei tullut valmista 

Energia-alallakin hiekka valui tiimalasissa loppuun – neuvottelutulosta ei saatu vanhan sopimuksen voimassa ollessa.  

Työntekijöiden neuvottelijoita kalvaa etenkin paikallisen sopimisen varjolla ajettu pyrkimys laajentaa työnantajan direktio-oikeutta. 

 – Osaan asioista saatiin kuitenkin ihan mallikkaita ratkaisuja puolin ja toisin. Eli jotain on voitu jo pyyhkäistä neuvottelupöydältä poiskin, JHL:n neuvottelija, sopimusasiantuntija Kari Lehtinen kuvaa tilannetta. 

Siitä huolimatta liian moni asia jäi vielä hiertämään, ja niinpä sopimukseen ei allekirjoituksia saatu alle. 

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla tehty perusteellista työtä 

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on työntekijäpuolen kirjaukset saatu käytyä läpi. JHL:n sopimusneuvottelijoiden mukaan nyt viimein päästänee käsittelemään asioita teemoittain.  

−  Olemme nyt käyneet juurta jaksaen työntekijäjärjestöjen ja työnantajan tes-kirjausehdotukset läpi. Toivottavasti pääsemme 7.4. tapaamisessa paneutumaan keskitetymmin tiettyihin tavoitekohtiin. Esimerkiksi perhevapaat on asia, joka pitäisi käydä läpi. Se kun on joka tapauksessa edessä ennemmin tai myöhemmin, toteavat JHL:n neuvottelijat, vastaava sopimusasiantuntija Laura Kovalainen ja sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio 

Uuden työehtosopimuksen solmimiseen ei ole välitöntä kiirettä, sillä sopimuskausi päättyy huhtikuun lopussa. 

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee