Siirry sisältöön

Rautatieläisillä palkankorotus kesäkuussa, sopimuksen kesto 1+1 vuotta

Raidealalla maksetaan kesäkuussa 2022 yleiskorotus kaikille työntekijöille. Sopimuksessa täsmennetään muun muassa työajan määritelmiä ja oikeutta vuosiloman siirtämiseen.

Rautatiealalle on solmittu uusi, vuoteen 2024 ulottuva työehtosopimus eli tes. Ammattiliitto JHL ja työantajaa edustava Palta ovat nyt hyväksyneet neuvottelutuloksen hallinnollisesti.

Sopimuskausi 1+1 vuotta

Sopimus alkaa 1.3.2022 ja päättyy 29.2.2024. Sopimus voidaan kuitenkin irtisanoa päättymään jo 28.2.2023. Näin voidaan tehdä, jos vuoden 2023 palkankorotuksista ei sovita 31.12.2022 mennessä.

Vuonna 2022 palkat nousevat 2 prosenttia yleiskorotuksella

Vuoden 2022 korotukset tulevat maksuun kesäkuun alussa. Korotus on kaksi prosenttia  ja se maksetaan yleiskorotuksena. Myös taulukkopalkkoja ja euromääräisiä lisiä korotetaan kahdella prosentilla kesäkuusta alkaen.

Entistä enemmän paikallista sopimista, tarkennuksia työaikaan

JHL ja Palta päättivät, että paikallinen sopiminen rautateillä lisääntyy. Muun muassa työaikaa ja korvauksia koskevista asioista voidaan sopia paikallisesti. Poikkeuksista neuvottelee yrityksen kanssa pääluottamusmies.

Uusi tes tarkentaa myös työaikamääräyksiä. Muutokset liittyvät keskimääräiseen työaikaan (palkkaliitteessä 2), yksivuorotyöhön ja muuhun aikaan, joka luetaan työajaksi.

Perhevapaat ja kolme muuta asiaa työryhmiin

Sopimuskaudelle sovittiin myös neljä työryhmää. Ryhmissä käsitellään keskimääräistä työaikaa, perhevapaauudistusta, palkkaliitteen neljä soveltamisalaa sekä työvuorosuunnittelua.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee