Siirry sisältöön

Hei me muistetaan tarkistaa! – Näillä eväillä työpaikasta tehdään turvallinen, terveellinen ja hyvinvoiva

Ammattiliittosi JHL tarjoaa sinulle sähköisen muistilistan, johon on koottu perusasiat siitä, millä tekijöillä työpaikasta saadaan entistä terveellisempi ja turvallisempi.

Millä työkaluilla työhyvinvointi ja -turvallisuus saadaan työpaikallasi paremmaksi? Työkaluja on monia. Sekä työntekijöiden että työsuojelutehtävissä toimivien on välillä hyvä tarkistaa, käytetäänkö omalla työpaikalla näitä työkaluja. Tarkistamisen tueksi ammattiliittosi tarjoaa jäsenilleen sähköisen muistilistan, johon on koottu perustekijät, joiden avulla työpaikan turvallisuutta ja terveellisyyttä voidaan kehittää ja edistää työntekijöiden työhyvinvointia.

Hyvinvoiva, terveellinen ja turvallinen työpaikka -muistilista

Listasta voit tarkistaa, ovatko asiat työpaikallasi kunnossa. Tarkistaminen kannattaa aina. Jos jokin asia ei olekaan kunnossa, ilmoita siitä esihenkilöllesi tai esimerkiksi työpaikkasi työsuojeluvaltuutetulle.

Ota muistilista aktiiviseen käyttöösi! Ole osana luomassa terveellistä ja turvallista työpaikkaa!

Muistilistan ideoijana on työryhmä, joka koostuu ammattiliitto JHL:n ja muiden yksityisen sosiaalipalvelualan sopijaosapuolten edustajista. Työryhmä haluaa edistää työsuojeluorganisaatioiden toimivuutta sekä lisätä henkistä ja fyysistä työturvallisuutta työhyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämiseksi ja sairauspoissaolojen vähentämiseksi.

Työryhmä on ideoinut yhdessä Työturvallisuuskeskuksen kanssa myös kuusiosaisen videosarjan, jossa perehdytään työsuojelun saloihin. Tutustu videosarjaan.

Sekä muistilista että videot sopivat jokaiselle työpaikalle, työsuojelukoulutuksen materiaaliksi ja yhdistysten jakomateriaaliksi jäsenilleen.