Siirry sisältöön

Energia-alalla neuvottelutahti tiivistyy – ei edelleenkään edistymistä

Tänään torstaina yritettiin jälleen avata tiukasti jumissa olevaa energia-alan tes-solmua. Aika alkaa olla kortilla, voimassa oleva työehtosopimus velvoittaa enää tämän kuun loppuun asti.

– Keskustelua kyllä käydään, mutta kiistanaiheita tuntuu vielä olevan aika lailla. Hankalaa mennä eteenpäin, kun edelleen väännetään jo aiemminkin puituja asioita, kertoo tilanteesta JHL:ää energian neuvottelupöydässä edustava sopimusasiantuntija Kari Lehtinen.

Työntekijä- ja työnantajapuolen näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, että neuvotteluosapuolet ovat päättäneet kokoontua viikonloppuna omiin työryhmiinsä käymään läpi tes-esityksiä.

Tuloksia yritetään sovittaa yhteen heti ensi viikon alussa. Torstaihin asti olisi aikaa saada uusi sopimus kasaan vanhan ollessa vielä voimassa. Muussa tapauksessa huhtikuun ensimmäisestä päivästä lähtien on edessä sopimukseton tila.

– Neuvotteluja käydäänkin ensi viikolla joka päivä, ja tiedossa on pitkiä päiviä, Lehtinen kertoo.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta neuvottelevat JHL ja Sähköliitto, työnantajan puolelta sopimuspöydässä istuvat Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Lisätietoja:
Kari Lehtinen, sopimusasiantuntija JHL, 050 566 1567

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee