Siirry sisältöön

Energian neuvotteluissa määräaika kolkuttaa ovella – uuteen sopimukseen vielä matkaa

Tämän päivän energia-alan tes-neuvotteluissa jumitettiin asiakysymysten äärellä, ratkaisuista ei vielä ole tietoakaan. Kello käy, sillä nykysopimus on katkolla reilun viikon päästä.

Päivän tapaamisen saldona olikin lähinnä uusien neuvotteluaikojen lisäykset kalentereihin.

– Sopimukseton tila häämöttää aivan tuota pikaa, jollei uutta tessiä saada veivattua viikon sisällä, kertoo energia-alan sopimuksesta JHL:n puolesta peistä taittava sopimusasiantuntija Kari Lehtinen.

Mikäli uutta tessiä ei ole lukittu maaliskuun viimeiseen päivään mennessä, tarkoittaa se työehdoissa niin sanotun jälkivaikutuksen alkamista. Eli entistä sopimusta sovelletaan siihen saakka, kunnes uusi saadaan aikaiseksi. Samalla se merkitsee sitä, että työrauhavelvoite ei enää ole voimassa.

– Neuvottelutahtia on pakko tiivistää, Lehtinen toteaa.

Tämänhetkistä umpisolmua yritetäänkin purkaa heti huomenna keskiviikkona 22.3. pienten neuvottelukuntien kesken. Laaja neuvotteluryhmä on puolestaan koolla ylihuomenna torstaina.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta neuvottelevat JHL ja Sähköliitto, työnantajan puolelta sopimuspöydässä istuvat Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Lisätietoja:
Kari Lehtinen, sopimusasiantuntija JHL, 050 566 1567

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee