Siirry sisältöön

Tärkeitä asioita esiin Henkilökohtaisten avustajien tes-neuvotteluissa – hyvinvointialueiden ja uuden vammaispalvelulain vaikutukset syytä huomioida

Tänään torstaina jatkuneissa Henkilökohtaisten avustajien työehtosopimusneuvotteluissa (Heta-tes) käytiin läpi uuteen sopimukseen oleellisesti vaikuttavia asioita.

– Tapaamisessa jatkoimme palkkatilastojen perkaamista ja kävimme edelleen läpi kummankin neuvotteluosapuolen tavoitteita, JHL:n neuvottelija, sopimusasiantuntija Pinja Lumitsalo kertoo.

Toinen JHL:n Heta-neuvottelijoista, sopimusasiantuntija Laura Tuominen korostaa, että neuvotteluissa on huomioitava myös uusien hyvinvointialueiden ja vammaispalvelulain muutosten mukanaan tuomat käänteet.

– Niin hyvinvointialueille siirtyminen kuin vammaispalvelulain uudistus vaikuttavat jatkossa isosti henkilökohtaiseen apuun ja sen sujuvuuteen. Tämä on hyvä pitää kirkkaana mielessä sekä avustajien että avun käyttäjien kannalta, Tuominen muistuttaa.

Henkilökohtaisten avustajien työehtosopimuksen allekirjoitusosapuolia ovat JHL ja Henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto Heta ry.

Neuvottelut jatkuvat ensi viikon torstaina 17.3., edellinen sopimus on voimassa 30.4. asti.

Henkilökohtaisten avustajien sopimusneuvottelut koskevat noin 2 500 JHL:n jäsentä.

Lisätietoja:
Laura Tuominen, sopimusasiantuntija JHL, 050 4092 460
Pinja Lumitsalo, sopimusasiantuntija JHL, 046 9214 566

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee