Siirry sisältöön

Valtion sopimusneuvotteluissa saatiin neuvottelutulos aikaan

Valtion neuvottelupöydässä istuttiin tiiviisti loppuun asti, sillä ratkaisu uudesta työ- ja virkaehtosopimuksesta syntyi vain vajaa tunti ennen vanhan sopimuksen päättymistä.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos maanantaina 28.2.2022. Neuvottelutulos syntyi vain vajaa tunti ennen kuin edellinen sopimuskausi umpeutui. Neuvottelut oli aloitettu 12. tammikuuta.

Neuvottelutulos noudattaa mallia 1 + 1 eli kaksivuotinen ja voimassa ajalle 1.3.2022–29.2.2024. Toisen vuoden osalta neuvottelut palkkaratkaisun osalta on käytävä 21.12.2022 mennessä. Mikäli osapuolet eivät saavuta neuvottelutulosta jälkimmäisen vuoden osalta, voidaan sopimus tarvittaessa irtisanoa sen ensimmäisen vuoden jälkeen.

Neuvottelut sisälsivät monia käänteitä ja pöydällä oli paljon asioita, joista lopulta syntyi yksimielinen kaikkien osapuolten hyväksyttävissä ollut neuvottelutulos, kertoo vastaava sopimusasiantuntija Jorma Viiala.

– Neuvottelut käytiin tälläkin kertaa haastavissa olosuhteissa, niin asioiden kuin ulkoisten tekijöidenkin osalta, Viiala luonnehtii.

Valtion neuvottelutulos saatiin valmiiksi ensimmäisenä JHL:n julkisten alojen sopimuksista.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustivat JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko.

Katso videolta valtion sopimusneuvottelija Jorma Viialan terveiset!

JHL:n edustajisto käsittelee sopimuksen hyväksymistä vielä tänään tiistaina 1.3.2022. Sopimuksesta tiedotetaan lisää, kun kaikkien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat sen hyväksyneet.

Lisätiedot:
Jorma Viiala, vastaava sopimusasiantuntija, 040 310 1215
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee