Siirry sisältöön

JHL:n vaalien äänestys päättyi tänään – äänestysaktiivisuus nousi yli 30 prosentin

Ammattiliitto JHL:n vaalien äänestys päättyi tänään kello 12. Kaikkiaan 30,9 prosenttia jäsenistä antoi äänensä kuulua ja osallistui liiton päättävän elimen, edustajiston valintaan.

Ammattiliitto JHL:n edustajistovaalit on nyt ohi. JHL:n jäsenistö äänesti selkeästi edellistä kertaa aktiivisemmin ja äänestysprosentti nousikin viiden vuoden takaisesta 27,6 prosentista 30,9 prosenttiin.

– On hienoa, että liiton jäsenistö on äänestänyt edelliskertaa vilkkaammin. Yhdessä olemme vahvempia, liiton johtokolmikko iloitsee.

Lue lisää vaaleista.

Kaikkiaan edustajistoon oli ehdolla 869 JHL:n jäsentä kahdesta vaaliliitosta (JHLdemarit ja sitoutumattomat sekä Vasemmisto ja sitoutumattomat). Lisäksi ehdolla oli kuusi ehdokasta vaaliliittojen ulkopuolelta.

Valtakunnallisesti JHLdemarien ja sitoutumattomien vaaliliitto sai 70,6 prosenttia äänistä ja Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliitto 28,8 prosenttia. Vaaliliittojen ulkopuolella olevien osuudeksi tuli 0,6 prosenttia äänistä.

Edustajiston kokoonpano julkaistaan torstaina 3.3.

JHL:n vaalit toteutettiin sähköisen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Molemmat äänestystavat olivat lähes yhtä suosittuja, sillä postiäänestystä käytti kaikkiaan 49,5 prosenttia äänestäneistä, sähköisesti äänesti 50,5 prosenttia.

Vaalien lopulliset tulokset ja uuden edustajiston kokoonpano julkaistaan torstaina 3.3. kello 12 liiton keskusvaalilautakunnan kokoonnuttua.

Ammattiliitto JHL:n johto kiittää lämpimästi äänestäjiä, ehdokkaita ja kaikkia niitä, jotka mahdollistivat vaalien onnistumisen.

Uusi edustajisto kokoontuu 6.–8.6.2022 järjestäytymiskokoukseen, jossa se valitsee liitolle puheenjohtajan ja kaksi toimialajohtajaa sekä hallituksen.

Lue lisää edustajiston tehtävistä.

Uutista täydennetty aamulla 2.3.: Lisätty linkkejä vanhoihin uutisiin ja muokattu hakukonenäkyvyyttä.