Siirry sisältöön

Edustajisto hyväksyi valtion neuvottelutuloksen

Neuvottelut valtion virka- ja työehdoista päättyivät maanantai-iltana tuloksekkaasti.

Ammattiliitto JHL:n edustajisto on hyväksynyt valtion uudet virka- ja työehtosopimukset. Edustajisto on JHL:n ylin päättävä elin. Se hyväksyi neuvottelutuloksen tiistai-iltana 1. maaliskuuta ylimääräisessä kokouksessaan.

Työntekijöiden ja työnantajan edustajat pääsivät yhteisymmärrykseen valtion virka- ja työehtosopimuksista maanantai-iltana 28. helmikuuta.

Aiempi virka- ja työehtosopimus oli katkolla samana päivänä. Sovun syntyminen merkitseekin, että valtio ei joudu sopimuksettomaan tilaan.

Neuvottelutulos noudattaa 1 + 1 -mallia.

Neuvottelutulos on kaksivuotinen ja voimassa ajalle 1.3.2022–29.2.2024. Se noudattaa mallia 1 + 1, eli neuvottelut toisen vuoden palkkaratkaisun osalta on käytävä 21.12.2022 mennessä.

Mikäli osapuolet eivät saavuta neuvottelutulosta jälkimmäisen vuoden osalta, voidaan sopimus tarvittaessa irtisanoa sen ensimmäisen vuoden jälkeen.

Sinnikkään väännön tulos

Vääntö palkoista ja muista ehdoista oli ankaraa. Neuvottelut alkoivat tammikuussa etäkokouksina, kunnes viime viikosta asti neuvottelijat kokoontuivat kasvotusten valtion tiloissa Helsingin Mariankadulla.

Neuvottelutulos menee vielä muidenkin neuvotteluosapuolten hallintojen hyväksyttäväksi. Sen jälkeen tiedotetaan sopimuksen tarkasta sisällöstä.

Valtion virka- ja työehtosopimuksessa ovat JHL:n lisäksi järjestöistä mukana Pro ja Juko.

Lisätiedot:

Jorma Viiala, vastaava sopimusasiantuntija, 040 310 1215
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee