Siirry sisältöön

Kirkon tes-neuvottelut jatkuivat – Vanhempainvapaiden tasapuolisempi jakautuminen vaatii vielä työtä

Kirkon alan neuvotteluissa ei päästy vielä maanantaina sopimukseen. Neuvottelut jatkuvat huomenna tiistaina. Erityisiä haasteita tuo perhevapaauudistuksen huomioiminen.

Neuvottelut evankelisluterilaisen kirkon työehtosopimuksesta (KirVESTES) jatkuivat tiiviisti maanantaina 28.2.2022, joka on samalla myös nykyisen tessin viimeinen voimassaolopäivä. Maanantain aikana ei löydetty sopimusratkaisua ja neuvotteluja päätettiinkin jatkaa huomenna tiistaina 1.3. Muusta jatkosta ei ole vielä sovittu.

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen 2020–2022 noudattaminen jatkuu sopimuksettomassakin tilassa niin sanotulla jälkivaikutuksella.

Kirkon työehtosopimusneuvotteluita on käyty 19.1.2022 lähtien. JHL tavoittelee kirkon alalle ostovoimaa korjaavia palkankorotuksia. Tavoitteisiin kuuluu myös yleisen palkkausjärjestelmän kehittäminen niin, että hyvästä työsuorituksesta olisi mahdollisuuksia palkita entistä oikeudenmukaisemmin.

Erityisiä haasteita neuvotteluihin tuo perhevapaauudistuksen huomioiminen lakiuudistuksen tavoitteiden mukaisesti.

– Vanhempainvapaiden tasapuolisemman jakautumisen edistäminen vaatii vielä työtä, toteaa JHL:n neuvottelija, sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen.

Myös luottamusmiehen aseman turvaaminen ja tehtävissä toimimisen edellytysten parantaminen ovat JHL:lle tärkeitä tavoitteita.

– JHL:llä on vahvat valmiudet neuvotella edelleen uudesta työehtosopimuksesta ja saada se aikaiseksi hyvinkin nopealla aikataululla, Hiltunen linjaa.

Kirkon alan töissä työskentelee tällä hetkellä vakituisessa työssä noin 15 800 henkilöä. Palkansaajia neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee