Siirry sisältöön

Sote-sopimuksen neuvottelupöydässä edistymistä sunnuntaina 27.2.

SOTE-sopimuksen neuvotteluissa sunnuntaina 27. helmikuuta käsiteltiin paikallisten sopimusten jatkoa ja määräaikaisten työsopimusten perusteita hyvinvointialueille siirryttäessä sekä vuosilomien anomista ruuhka-ajoille.

Sosiaali- ja terveydenhuollon virka- ja työehtosopimuksen, eli SOTE-sopimuksen neuvotteluissa edettiin sekä paikallisten sopimusten jatkon että määräaikaisten työsopimusten perusteiden suhteen hyvinvointialueille siirryttäessä. Hyvinvointialueille siirtymistä ei voi käyttää perusteena määräaikaisille työsopimuksille.

Lisäksi neuvotteluissa päästiin yhteisymmärrykseen siitä, että työnantaja ei voi etukäteen kieltää anomasta vuosilomaa esimerkiksi arkipyhäjaksoille tai ruuhkahuippujen ajalle.

Blogi: Nyt on SOTE-sopimuksen kehittämisen aika

JHLää SOTE-sopimuksen neuvotteluissa edustavat vastaava sopimusasiantuntija Minna Pirttijärvi (neuvotteluryhmä, työaikatyöryhmä) ja sopimusasiantuntija Hanna Haukkasalo (palkkaustyöryhmä).

Henkilöstöä neuvotteluissa edustaa kolme kunta-alan pääsopijajärjestöä: Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajia neuvotteluissa edustaa KT Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat.

SOTE-sopimuksen neuvottelut jatkuvat huomenna maanantaina 28. helmikuuta.

Lisätietoja: 

JHL:n vastaava sopimusasiantuntija Minna Pirttijärvi, 040 088 5017

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee