Siirry sisältöön

Tiukka vääntö kunta-alan työehdoista jatkuu: ”On tärkeää, että palkankorotus on reilu”

Inflaatio syö ostovoimaa, ja siksi JHL pitää erittäin tärkeänä, että kunta-alan ammattilaiset saavat reilut palkankorotukset.

Työhyvinvointiohjelman jatkaminen ja sitominen osaksi kokonaispakettia oli yksi pääpuheenaiheista, kun kunta-alan pääneuvotteluryhmä jatkoi neuvotteluja alan työehdoista lauantaina 26. helmikuuta.

Neuvottelijat tapasivat kasvotusten Helsingin Kuntatalolla. Vääntö on nyt intensiivistä, sillä voimassaoleva työehtosopimus on katkolla kuun vaihteessa.

Työehtosopimus on katkolla maanantaina.

Perjantaina työntekijöiden ja työnantajan edustajat kävivät kahdenvälisiä keskusteluja, ja tänään palasivat yhteisen pöydän ääreen. Työnantaja teki ensin suullisen yhteenvedon perjantain kahdenvälisistä keskusteluista, joiden perusteella suurimmat erimielisyydet koskevat palkkaohjelmaa ja pääsopimusratkaisua. Tämän jälkeen neuvottelijat jatkoivat keskustelua työelämän kehittämisen jatkosta kunta-alalla ja hyvinvointialueilla.

Työntekijöitä edustavat Julkisen alan unioni JAU:n kautta JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote (Tehy, Super ja Spal) sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko. Työnantajaa edustaa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Katso videolta Päivi Niemi-Laineen ja Kristian Karraschin terveiset lauantailta!

”Monissa asioissa on menty eteenpäin”

– Yhteinen tilannekuva on, että monissa asioissa on menty eteenpäin ja löydetty yhteisiäkin näkemyksiä. Eri ryhmissä on kuitenkin myös erilaisia näkemyksiä, kertoo JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch.

Sopimusta yritetään edelleen saada aikaiseksi maanantaihin 28. helmikuuta mennessä, kertoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine. Yksi ratkaistava asia on palkankorotukset: inflaatio ei saa syödä työntekijöiden ostovoimaa.

– Inflaatio syö tällä hetkellä ostovoimaa, ja siksi on tärkeää, että palkankorotus on reilu. Kunta-alan tähtiammattilaiset ansaitsevat kovasta työstään reilun kompensaation, hän sanoo.

Kunta-alan pääryhmä kokoontuu seuraaviin neuvotteluihin heti huomenna sunnuntaina. Myös maanantaiksi on sovittu istunto. Jos tulosta siihen mennessä ei synny, ala siirtyy sopimuksettomaan tilaan. Se tarkoittaa, että tämänhetkiset ehdot pysyvät voimassa kunnes uusi sopimus saadaan aikaiseksi.

Lisätietoja:

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772
JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch, 040 728 9046

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee