Siirry sisältöön

Kunta-alan neuvotteluissa käytiin kahdenvälisiä keskusteluja

Neuvottelut kunta-alan sopimusratkaisusta jatkuivat perjantaina muun muassa keskusteluilla työelämän kehittämisestä kunnissa ja hyvinvointialueilla.

Kunta-alan pääneuvotteluryhmä jatkoi neuvotteluja alan työehdoista perjantaina 25. helmikuuta. Neuvottelijat tapasivat kasvotusten Helsingin Kuntatalolla.

Neuvottelut etenevät kovaa vauhtia kohti huipennusta, sillä kunta-alan työehtosopimukset ovat katkolla kuun vaihteessa.

JHL:lle on tärkeää, että kuntien ja hyvinvointialueiden työelämää kehitetään yhdessä.

Aluksi neuvottelijat keskustelivat yhdessä työelämän kehittämisestä.

– JHL:lle on tärkeää, että kuntien ja hyvinvointialueiden työelämää kehitetään yhdessä, huomioiden kummankin tarpeet, kertoo JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch.

Sitten neuvoteltiin järjestökohtaisesti eli kukin työntekijäjärjestö kahdestaan työnantajajärjestö KT:n kanssa.

– Kävimme laajasti läpi kaikkia sopimusratkaisun elementtejä – niin raha-asioita kuin tekstejä (muita kuin rahaan liittyviä ehtoja), Karrasch sanoo.

Työntekijöitä edustavat neuvotteluissa Julkisen alan unioni JAU:n kautta JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote (Tehy, Super ja Spal) sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko. Työnantajaa edustaa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Kova pyrky huipennukseen

Kahdenvälisistä keskusteluista ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kertoo, että ne ovat kunta-alalla tulleet jo perinteeksi.

Keskusteluissa käydään läpi keskeisiä kysymyksiä niin sopimusrakenteesta ja palkankorotuksista kuin palkkaohjelmasta. Lisäksi niissä keskustellaan työntekijäjärjestöille tärkeistä tekstimuutoksista.

Paljon on kesken ja monesta asiasta ollaan vielä eri mieltä.

Yritys saada neuvottelutulos aikaan ennen sopimuskauden umpeutumista 28. helmikuuta on yhä todellinen, kertoo Karrasch.

– Tässä nyt puristetaan ratkaisua, mutta tosi paljon on kesken ja monesta asiasta ollaan vielä eri mieltä.

Kunta-alan pääryhmä on varannut neuvotteluaikoja lauantaille ja sunnuntaille. Myös maanantaiksi on sovittu istunto. Jos tulosta siihen mennessä ei synny, ala siirtyy sopimuksettomaan tilaan. Se tarkoittaa, että tämänhetkiset ehdot pysyvät voimassa kunnes uusi sopimus saadaan aikaiseksi.

Katso videolta Kristian Karraschin terveiset perjantailta!

Lisätietoja:

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772
JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch, 040 728 9046

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee