Siirry sisältöön

Ilma sähköistyi valtion sopimusneuvotteluissa: ”Hiekka valuu tiimalasissa”

Tällä kertaa valtion neuvottelupöydällä oli muun muassa perhevapaauudistus.

Neuvottelut valtion virka- ja työehdoista jatkuivat tänään keskiviikkona 16. helmikuuta. Tällä kertaa neuvottelijat käsittelivät muun muassa perhevapaauudistusta ja sen vaikutuksia sopimukseen.

Asiasta keskusteltiin ensimmäistä kertaa perhevapaata erikseen käsitelleen työryhmän aikaansaannosten pohjalta.

– Työryhmätyöskentelyn jälkeenkin asiassa riittää pohdittavaa ja neuvoteltavaa edelleen. Uutena kokonaisuutena myös omaishoitovapaa keskustelutti kovasti, kertoo JHL:n neuvottelija, vastaava sopimusasiantuntija Jorma Viiala.

Neuvottelut ovat edenneet jo yli puolenvälin, ja äänenpainot alkavat tihentyä. JHL:n neuvottelija, sopimusasiantuntija Erika Mattsson kuvailee tunnelmaa jo hieman sähköistyneeksi.

Jaksotyö hiertää yhä

Työaikatyöryhmässä on jo pidemmän aikaa ollut käsittelyssä jaksotyön problematiikka. Jorma Viialan mukaan se näyttää olevan edelleen hankala asia.

– Neuvottelut asiasta kuitenkin jatkuvat. Hiekka tiimalasissa valuu ja pöydällä on edelleen paljon asioita, Viiala kuvailee.

Neuvottelijat kokoontuvat ainakin vielä tämän viikon ajan etäyhteyksillä. Seuraavat neuvottelut käydään perjantaiaamuna 18. helmikuuta.

Valtion virka- ja työehtosopimuksessa ovat JHL:n lisäksi työntekijäjärjestöistä mukana Pro ja Juko.

Katso videolta Jorma Viialan terveiset keskiviikon neuvotteluista:

Lisätiedot:

Jorma Viiala, vastaava sopimusasiantuntija, 040 310 1215

Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee