Siirry sisältöön

Tavoitteet pöytään – Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvottelut alkoivat

JHL tavoittelee yksityiselle sosiaalipalvelualalle muun muassa palkankorotuksia, jotka parantavat työvoiman saatavuutta ja tekevät palkoista työn vaativuutta paremmin vastaavia.

Neuvottelut  yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta alkoivat tänään tiistaina 15. helmikuuta. Osapuolet löivät tapaamisessa lukkoon neuvottelupäivämäärät ja sopivat, että neuvottelut toteutetaan etänä näillä näkymin pääsiäiseen asti. Samassa yhteydessä ammattiliitto JHL irtisanoi työehtosopimuksen kuluvan sopimuskauden loppuun.

Työntekijäjärjestöjen tavoitteissa on paljon yhteistä.

Työntekijäjärjestöt ja työnantaja toivat pöytään tavoitelistansa. Työntekijöitä sopimuksessa edustavat ammattiliitto JHL, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja Sosiaalipalvelualan allianssi Salli. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala Hali.

– Järjestöjen tavoitteissa on paljon yhteistä, kertoo JHL:n neuvottelija, vastaava sopimusasiantuntija Laura Kovalainen.

JHL tavoittelee työn vaativuutta vastaavaa palkkaa

JHL:n tavoitteita ovat muun muassa:

  • työvoiman saatavuutta parantavat ja työn vaativuutta vastaavat palkankorotukset
  • henkilöstön edustajien toimintaedellytysten parantaminen
  • työhyvinvoinnin ja ammattitaidon kehittäminen
  • perhevapaauudistuksen tuomien muutostarpeiden huomioiminen työehtosopimuksen tasolla.

– Näiden isompien teemojen alle sisältyy useita konkreettisia tavoitteita. Palkankorotusten lisäksi lähdetään hakemaan muun muassa tuntuvaa parannusta siihen, miltä osin työnantajan tulee vastata työssä tarvittavien vaatteiden ja varustuksen kustannuksista, täsmentää JHL:n neuvottelija, sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio.

Seuraavan kerran yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvotteluja käydään 2. maaliskuuta.

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee iso joukko monipuolisia ammattilaisia. Heidän ammattinaan voi olla esimerkiksi lähihoitaja, sosiaaliohjaaja tai lastenhoitaja. Heidän kaikkien työehdoista pitää huolta ammattiliitto JHL, joka on valmiina kevään sopimusneuvotteluihin. Liity sinäkin jäseneksi tänään. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee jo nyt reilut 7 400 JHL:n jäsentä. Kaikkiaan alalla työskentelee reilut 70 000 ammattilaista.

Lisätiedot:

Laura Kovalainen, vastaava sopimusasiantuntija, 050 408 2730

Tanja Tuunainen-Vainio, sopimusasiantuntija, 050 463 2243

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee