Siirry sisältöön

Valtion sopimusneuvottelut etenivät puoliväliin, työnantaja kyseli työntekijäpuolen tavoitteista

Vääntö valtion työehdoista etenee mutta ei vielä ole tiivistynyt. Työnantaja kysyi työntekijöiden edustajilta tarkentavia kysymyksiä.

Neuvottelut valtion työehdoista jatkuivat maanantaina 7. helmikuuta. Tällä kertaa neuvottelijat kävivät aiempaa yksityiskohtaisemmin läpi järjestöjen yhteisiä tavoitteita.

Työnantaja esitti lukuisia täsmentäviä kysymyksiä järjestöjen tekstiesityksistä. Työaikakysymyksiä ei käyty läpi, sillä niitä on juuri puitu erillisessä työryhmässä. Osapuolet keskustelivat paljon myös työryhmäesityksistä.

– Neuvottelut eivät vielä kovasti ole tiivistyneet, vaikka ne ovat jo puolivälissä, toteavat JHL:n neuvottelijat, vastaava sopimusasiantuntija Jorma Viiala ja sopimusasiantuntija Erika Mattsson.

Valtion virka- ja työehtosopimuksessa ovat JHL:n lisäksi järjestöistä mukana Pro ja Juko. Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona 9. helmikuuta.

Katso videolta valtion sopimusneuvottelija Jorma Viialan terveiset maanantailta!

Lisätiedot:

Jorma Viiala, vastaava sopimusasiantuntija, 040 310 1215
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee