Siirry sisältöön

Neuvonta-ala pääsi ensimmäisenä maaliin, muissa pöydissä ei pidetä kiirettä. Näin JHL neuvotteli työehdoista tällä viikolla 

Neuvonta-alan runkosopimuksen uusista työehdoista päästiin sopuun tällä viikolla. Muissa neuvottelupöydissä tahti on ollut huomattavasti rauhallisempi. 

JHL ja Palta saavuttivat viikon aluksi neuvottelutuloksen neuvonta-alan runkosopimuksen uusista työehdoista. Sopimusta noudatetaan muun muassa Pro Agrioissa, Martoissa ja 4-H yhdistyksissä. Seuraavaksi neuvottelutulos menee sopijaosapuolien hallintojen käsittelyyn. Sopimuksen sisällöstä tiedotetaan tämän jälkeen. 

Kunta-alalla KVTES-työryhmä on kokoontunut viikon kuluessa pariin otteeseen. Työryhmä on käynyt tarkasti läpi neuvotteluosapuolten tekstitavoitteita.  

Neuvottelujohtaja Kristian Karraschin mukaan viikon tapaamisissa ryhmä on tehnyt työnjakoa siitä, missä työryhmässä mitäkin tavoitetta jatkossa käsitellään. Tässä vaiheessa tavoitteista ei vielä varinaisesti väännetty kättä, mutta selvästi lämpö on nousemaan päin, arvioi Karrasch.  

Kunta-alan pääneuvotteluryhmä on koolla seuraavan kerran ensi viikon maanantaina, 7. helmikuuta. 

Kunta-alalla SOTE-sopimuksen työaikatyöryhmä keskusteli maanantaina työaikamuodoista ja ruokailuajoista. SOTE-sopimuksen neuvotteluryhmä kokoontuu tänään perjantaina iltapäivällä. Vastaava sopimusasiantuntija Minna Pirttijärven mukaan perjantain neuvotteluissa keskusteltaneen ainakin SOTE-sopimuksen ja KVTES:n välisestä kytköksestä ja sen säilyttämisestä sekä palkkahinnoitteluryhmien sisällöistä. 

Perhepäivähoitajien työryhmässä on mietitty liitteen 12 kokonaisvaltaisen tarkastelun tarvetta, mikäli neuvotteluissa päädytään JHL:n ajamaan perhepäivähoitajien kiinteään kuukausipalkkaan. 

Tunti-tessin neuvotteluissa syvennyttiin tällä viikolla muun muassa kulukorvauksiin. Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu 8. helmikuuta. 

Kuntien teknisen sopimuksen osalta järjestöt ovat alkuviikosta käyneet läpi neuvottelutavoitteita. Neuvottelut ovat jatkuneet nyt perjantaina. 

Avaintessin osalta neuvottelutavoitteet jätettiin kesiviikkona 2. helmikuuta. JHL hakee yleiskorotuspainotteisia palkankorotuksia ja useampivuotista palkkaohjelmaa, jolla nostetaan sopimusalan työpaikkojen veto- ja pitovoimaa. 

 Kirkon alan neuvotteluissa tiistaina 1. helmikuuta agendalla oli muun muassa perhevapaat. 

Valtion neuvottelupöydässä oli alkuviikon hiljaista, mutta torstaina päästiin sitten vauhtiin. Sopimusaisantuntija Jorma Viiala tiivistää neuvottelujen kulun videossaan. 

Paltalaisissa neuvottelupöydissä ei tämän viikon aikana ole tapahtunut mainittavaa edistystä. Tammikuun vaihtuminen helmikuuksi tiesi sitä, että urheilujärjestöjen, Cleanosolin ja työkeskusten työehtosopimukset päättyivät. EPA:n, Airpron, Finavian ja Raskoneen sopimuskautta on vielä jäljellä, ja neuvottelujenkin odotetaan jatkuvan vielä pitkään.  

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee

Uutiseen lisätty 7.2.2022 klo 9.25 viimeinen kappale neuvottelujen seuraamisesta.