Siirry sisältöön

Avaintes-neuvotteluissa lyötiin tavoitteet pöytään – JHL:n tavoitteena yleiskorotuspainotteiset palkankorotukset

Neuvottelut Avaintan uudesta työehtosopimuksesta jatkuivat keskiviikkona 2.2.2022 neuvottelutavoitteiden vaihtamisella. Avaintan sopimusta noudetaan muun muassa kuntien ja kuntayhtymien osakeyhtiöissä ja säätiöissä. Nykyinen sopimus päättyy helmikuun 2022 lopussa.

Neuvottelut Avaintan uudesta työehtosopimuksesta jatkuivat keskiviikkona neuvottelutavoitteiden vaihtamisella. Työntekijäpuolen listalla tärkeimpinä tavoitteena on yleiskorotuspainotteiset palkankorotukset, jotka parantavat koko alan ostovoimaa ja suosivat matalapalkkaisia työntekijöitä.

– Lisäksi haemme neuvotteluissa useampivuotista palkkaohjelmaa, jolla nostetaan sopimusalan työpaikkojen veto- ja pitovoimaa työnantajana, kertoo JHL:n sopimusasiantuntija Riitta Rautiainen.

Rautiaisen mukaan neuvottelutavoitteet vaihdettiin asiallisessa ja sivistyneessä hengessä. Työntekijäpuolen tavoitelista on selkeästi työnantajapuolen listaa pidempi.
Seuraavan kerran Avaintan sopimuksesta neuvotellaan tämän viikon perjantaina 4.2.2022.

Lue lisää Avaintan sopimuksesta.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Riitta Rautiainen, 0400 602 736

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee