Siirry sisältöön

JHL:n jäsen, tarkkaile postiasi: Vaalien äänestykseen enää viikko, äänestyskirjeet ovat jo matkalla!

Ammattiliitto JHL:n jäsen, nyt kannattaa todella äänestää! Kun annat äänesi JHL:n vaaleissa, voit voittaa tonnin lahjakortin tai sähköpyörän. Äänestys alkaa 7.2. ja jatkuu aina 1.3. saakka.

Pian on aika päättää, ketkä käyttävät ylintä valtaa ammattiliitto JHL:ssä seuraavat viisi vuotta. Edustajiston 120 jäsentä valitaan JHL:n vaaleissa, joiden äänestysaika alkaa maanantaina 7. helmikuuta.

Äänestämällä osallistut myös arvontaan, jossa jaossa on viisi kappaletta 1 000 euron lahjakortteja sekä kolme sähköpyörää!

Postiäänestyksen vaalikuoressa on tunniste, jonka avulla äänioikeutesi merkitään käytetyksi, äänesi ohjautuu oikeaan vaalipiiriin ja osallistut arvontaan. Kun äänestät sähköisesti, tarvittavat tiedot lähtevät matkaan vaalijärjestelmästä.

Ammattiliittosi JHL kuitenkin pitää vaalisalaisuudesta huolta, eikä annettua ääntä ei voi missään tapauksessa yhdistää äänestäjään.

Muista äänestää ajoissa

Äänestää voit joko sähköisesti tai postittamalla vaalilipun. Ammattiliitto JHL:n jäsenille on tammikuussa lähetetty vaalikirje, jonka mukana saat vaalilipun, palautuskuoren ja ehdokasluettelon. Etsi luettelosta tai vaalikoneesta juuri sinulle sopiva ehdokas ja siirry äänestämään. JHL:n vaalikone aukeaa 7. helmikuuta eli samalla kun äänestysaika alkaa!

Sähköinen äänestys on avoinna 1. maaliskuuta kello 12 saakka. Äänestämään pääset osoitteessa jhl.fi/vaalit22.

Postiäänestys päättyy huomattavasti aiemmin. Jos äänestät postitse, jätä äänestyskuori postiin viimeistään 18. helmikuuta.

Kuka voi äänestää ja ketä?

Saat äänestää JHL:n vaaleissa, jos olet liittynyt jäseneksi viimeistään 31.10.2021. Myös eläkeläisjäsenet saavat äänestää.

Äänestät siinä vaalipiirissä, joka on oman JHL-jäsenyhdistyksesi kotipaikka. Esimerkiksi näin: Jos valtakunnallisen yhdistyksen kotipaikka on Helsingissä, niin äänestät ehdokasta Etelä-Suomen listasta, vaikka asuisit itse ihan muualla Suomessa.

Uutista päivitetty 3.2.: Lisätty tarkemmat tiedot arvontaan osallistumisesta ja lisätty alueita sekä ammattialoja tunnisteisiin. Päivitetty 4.2.: lisätty tiedot vaalipiireistä ja äänioikeudesta.