Siirry sisältöön

Tällaisia ovat JHL-vaalien ehdokkaat: 869 nimeä, kaksi suurta ryhmää ja tukeva naisenemmistö

Helmikuun vaaleissa valitaan JHL:n edustajistoon 120 jäsentä. Ehdokasjoukko on laaja ja monenlainen, aivan kuten JHL:n jäsenetkin! Muista käyttää ääntäsi, äänestys aukeaa 7. helmikuuta.

Vaalit lähestyvät, ehdokkaat ovat selvillä! Edustajistoon valitaan 120 jäsentä. Ja tässä ovat ehdokkaiden tiedot tiiviisti.

Ehdokkaita asetettiin yhteensä 869. Heitä asetti kaksi vaaliliittoa, JHL-Demarien ja sitoutumattomien (517 ehdokasta) ja Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliitto (346 ehdokasta). Kuusi ehdokasta on ehdolla vaaliliittojen ulkopuolelta.

Ehdokkaita asettui kaikista sopimuslohkoista, joille on vaalissa kiintiöidyt paikkamäärät: kunta (556 ehdokasta), yksityinen (252), valtio (45) ja kirkko (9). Lisäksi mukana on seitsemän opiskelijaa opiskelijoilla, joille ei ole etukäteen määritelty lohkoa.

Keski-ikä on 48 vuotta. Nuorin ehdokas on 18 ja vanhin 67 vuotta. Ehdokkaista on naisia 57 prosenttia ja 43 prosenttia miehiä. Ehdokkaita asetti 209 JHL:n jäsenyhdistystä ja 10 valitsijayhdistystä.

Edellisvuosien tapaan pääluottamusmiehet ovat  suurin yksittäinen ryhmä ehdokkaista. Määrällisesti ehdokkaita asetettiin vähemmän kuin edellisissä edustajistovaaleissa vuonna 2017. Suhteutettuna äänioikeutettujen määrään ehdokkaita on kuitenkin suhteellisesti lähes yhtä paljon kuin viisi vuotta sitten.

Kirjoitusasua korjattu ja lisätty linkkejä 31.1.2022.