Siirry sisältöön

JHL valmistautuu yksityisen sosiaalialan neuvotteluihin, vauhtiin päästään helmikuun puolivälissä

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus on voimassa huhtikuun 2022 loppuun saakka, mutta ammattiliitto JHL:n tavoitteet neuvotteluihin on jo hiottu. Niitä ryhdytään käymään läpi neuvotteluissa 15. helmikuuta.

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee iso joukko monipuolisia ammattilaisia. Heidän ammattinaan voi olla esimerkiksi lähihoitaja, sosiaaliohjaaja tai lastenhoitaja. Heidän kaikkien työehdoista pitää huolta ammattiliitto JHL, joka on valmiina kevään sopimusneuvotteluihin. Liity sinäkin jäseneksi tänään. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee jo nyt reilut 7 400 JHL:n jäsentä. Kaikkiaan alalla työskentelee reilut 70 000 ammattilaista.

JHL:n hallitus hyväksyi alan neuvottelutavoitteet torstaina 27. tammikuuta. Neuvottelut käynnistyvät virallisesti 15. helmikuuta. Tutustu ammattiliitto JHL:n yleisiin sopimustavoitteisiin.

Alan työehtosopimus koskee myös järjestäytymättömiä työnantajia eli se on yleissitova. JHL:n neuvottelijat sopimuksessa ovat vastaava sopimusasiantuntija Laura Kovalainen ja sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio. Työnantajan puolella neuvotteluissa istuu Hyvinvointiala HALI ry.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee