Siirry sisältöön

JHL valmiina tukemaan Paperiliiton lakkoa kaikin tavoin: UPM:n on aika istua neuvottelupöytään

Ammattiliitto JHL on huolissaan yritysjätti UPM:n neuvotteluiden umpikujasta. Yhtiö kieltäytyy jääräpäisesti neuvottelemasta reiluista työehdoista, ja työntekijöitä edustava Paperiliitto joutuu pitkittämään lakkoaan. JHL on valmiina tukemaan Paperiliittoa, jotta neuvotteluissa päästään reiluun lopputulokseen.

Neuvottelut uusista työehtosopimuksista ovat Suomessa täydessä vauhdissa ja monilla aloilla on jo päästy neuvottelutuloksiin. Metsäjätti UPM erottuu kuitenkin joukosta varoittavana esimerkkinä. Yhtiön johto kieltäytyy neuvottelemasta kunnon työehdoista Paperiliiton kanssa. Lopputuloksena on pitkittyvä lakko, joka syö yhtiön tuloja.

– JHL seuraa tilannetta huolestuneena. Meille on tärkeää, että työehdoista sovitaan Suomessa yhteistuumin eikä työnantajan sanelupolitiikalla. Olemme valmiita tukemaan Paperiliiton lakkoa kaikin tavoin, jos UPM ei suostu neuvotteluihin uudesta työehtosopimuksesta, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine alleviivaa.

Niemi-Laine pitää työnantajan toimintaa totaalisen tarpeettomana pullisteluna. Hän muistuttaa, että yhtiön tulos syntyy työntekijöiden työstä. Siitä pitää maksaa kunnollinen palkka ja tulevista työehdoista on sovittava yhdessä.

Paperiliitto on pyrkinyt ratkaisemaan pitkän kiistan neuvottelemalla. Koska yhtiö ei edes saavu neuvottelupöytään, ammattiliitto on pakon edessä ryhtynyt lakkoon. Lakko jatkuu 19. helmikuuta saakka, ellei neuvotteluratkaisua synny sitä ennen.

Paperiliitto on ehdottanut UPM:n johdon edustajille keskustelua vaikeasta työmarkkinatilanteesta ja tilanteesta ulospääsystä kohti neuvottelupöytää. UPM on kieltäytynyt tapaamisesta. AKT tukee lakkoa, eivätkä ahtaajat tällä hetkellä käsittele UPM:n tuotteita satamissa.

Lisätiedot:

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772