Siirry sisältöön

Kunta-alalla sopimustavoitteet pöytään

Kunta-alan pääneuvotteluryhmä kokoontui maanantaina 24. tammikuuta iltapäivällä parituntiseen istuntoon etäyhteyksin. Neuvotteluosapuolet jättivät tapaamisessaan omat tavoitteensa.

Tapaamisen pääaiheena oli osapuolten kunta-alan palkkaratkaisutavoitteiden ja KVTES:n tekstitavoitteiden yleisesittely. Tavoitteensa esittelivät niin KT kuin kaikki kolme pääsopijajärjestöä (JAU, JUKO, SOTEry).

– Palkkaratkaisusta puhuttiin yleisemmällä tasolla, prosenteista tai euroista ei keskusteltu. JAU toi vahvasti esille kunta-alan yleisen palkkaohjelman alan veto- ja pitovoiman parantamiseksi, avasi JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine palkkaratkaisusta käytyä keskustelua.

– Tekstitavoitteiden osalta listat ovat totuttuun tapaan tässä vaiheessa pitkiä. Nyt esittely on pintapuolista, mutta jo perjantaina KVTES-ryhmä käy niihin käsiksi tarkemmin. Eri järjestöjen papereissa esiintyi paljon samanlaisia asioita, hieman erilaisin painotuksin, kertoi neuvottelujohtaja Kristian Karrasch sopimustekstitavoitteiden tilanteesta.

Videolla Päivi Niemi-Laine ja Kristian Karrasch summaavat maanantain neuvottelujen tunnelmia ja avaavat enemmän JHL:n tavoitteita:

Seuraava pääneuvotteluryhmän kokous on 7. helmikuuta klo 16. Silloinkin koronatilanteesta johtuen etäyhteyksin. Tällä välillä eri kunta-alan sopimusalojen neuvotteluryhmät ja työryhmät käyvät läpi niille kuuluvia tavoitteita ja toimeksiantoja.