Siirry sisältöön

Kirkon alan neuvottelut käyntiin – JHL hakee alan ostovoimaa parantavaa ratkaisua

Kirkon työmarkkinalaitos ja palkansaajien pääsopijajärjestöt aloittivat neuvottelut kirkon alan uudesta virka- ja työehtosopimuksesta tänään keskiviikkona 19.1.2022.

Neuvottelut kirkon alan uudesta virka- ja työehtosopimuksesta (KirVESTES) alkoivat tänään. Nykyinen sopimuskausi päättyy 28.2.2022. Palkansaajia neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa kirkon työmarkkinalaitos.

Ensimmäisessä tapaamisessa keskusteltiin neuvotteluosapuolten tavoitteista. Työntekijäpuolen pääsopijajärjestöt korostavat omissa tavoitteissaan muun muassa ostovoimaa korjaavia palkankorotuksia, perhevapaauudistuksen huomioimista sopimusteksteissä sekä kokemuslisä- ja suorituslisäjärjestelmän täsmentämistä. Myös työaikasuunnittelun määräysten tarkentaminen on esillä.

Työnantajaa edustavan Työmarkkinalaitoksen tavoitteet kohdistuvat muun muassa palkkaukseen ja työaikoihin liittyvään paikalliseen sopimiseen ja joidenkin kokeilumääräysten vakinaistamiseen.

Neuvotteluosapuolet tapaavat etäyhteyksin seuraavan kerran maanantaina 24.1. Neuvottelujen tavoitteena on päästä sopimukseen helmikuun loppuun mennessä.

Kirkon alan töissä työskentelee tällä hetkellä vakituisessa työssä noin 15 800 henkilöä ja henkilötyövuosina laskettuna noin 13 000.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee