Siirry sisältöön

SOTE-sopimuksen neuvottelut alkoivat

Ammattiliitto JHL aloitti neuvottelut SOTE-sopimuksesta, eli sosiaali- ja terveydenhuollon uusista virka- ja työehdoista maanantaina 17. tammikuuta. Ensitapaamisessa käytiin läpi neuvottelujen alustavaa aikataulua. Sopimustavoitteita ei vielä esitelty.

Sosiaali- ja terveydenhuollon virka- ja työehtosopimuksen, eli SOTE-sopimuksen neuvottelut aloitettiin maanantaina 17. tammikuuta neuvotteluaikataulujen sopimisella. Seuraavassa tapaamisessaan 26.1. osapuolet esittelevät omat neuvottelutavoitteensa. JHL ja Jyty esittelevät yhteiset tavoitteensa Julkisen alan unioni JAU:n nimissä (JHL:n ja Jytyn yhteinen neuvottelujärjestö).

Kunta- ja hyvinvointialueiden pääneuvotteluryhmä koordinoi alkaneita neuvotteluja kaikilla kunta-alan sopimusaloilla (KVTES, SOTE, TS, TTES). Se tulee myös päättämään muun muassa palkankorotusten tasosta ja yleisistä työehdoista. JHL:n tavoitteena on mm. reilut ja sekalinjaiset matalampia palkkoja suosivat yleiskorotukset sekä erillinen palkkaohjelma.

Eilen alkaneissa SOTE-neuvotteluissa neuvotellaan palkkaus- ja työaikalukujen teksteistä. Niissä JHL tulee kiinnittämään huomiota työhyvinvoinnin lisäämiseen, työaikamääräysten kehittämiseen ja palkkatasa-arvoon.

JHLää neuvotteluissa edustavat vastaava sopimusasiantuntija Minna Pirttijärvi (neuvotteluryhmä, työaikatyöryhmä) ja sopimusasiantuntija Hanna Haukkasalo (palkkaustyöryhmä).

Henkilöstöä neuvotteluissa edustaa kolme kunta-alan pääsopijajärjestöä: Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajia neuvotteluissa edustaa KT Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat.

Katso ammattiliitto JHL:n yleiset sopimustavoitteet.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanneOta seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee

Uutista muokatu 19.1. kello 9.57: Lisätty linkit sosiaaliseen mediaan.