Siirry sisältöön

Sopimustavoitteet pöytään valtion neuvotteluissa

Ammattiliito JHL ja Pro sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko esittelivät keskeiset sopimustavoitteensa, kun valtion sopimusneuvotteluissa tavattiin toista kertaa. Myös työantaja esitteli tavoitteensa.

Valtion pääsopijajärjestöt JHL, Pro ja Juko tavoittelevat neuvotteluissa muun muassa ostovoimaa parantavaa palkkaratkaisua, joka painottuu yleiskorotuksiin. Lisäksi järjestöt haluavat parantaa työaikamääräyksiä, kehittää palkkausjärjestelmiä sekä edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja työhyvinvointia. Tavoitteena on muun muassa palkallisten perhevapaiden pidentäminen.

Myös työnantaja eli Valtion työmarkkinalaitos esitteli omat tavoitteensa. Näitä olivat muun muassa maltillinen palkkaratkaisu, muutokset työaika-, vuosiloma- ja matkakustannusten korvaamiseen sekä muutokset, joita perhevapaauudistuksen edellyttää sopimuksiin.

Sopuisa neuvottelustartti

Neuvottelut alkoivat hyvässä hengessä, työnantajapuoli tosin ihmetteli järjestöjen tavoitteiden runsasta määrää. Osapuolet tapaavat neuvottelupöydässä seuraavaksi maanantaina 24.1. käymään tavoitteita yksityiskohtaisemmin läpi.

JHL:stä valtion neuvottelupöydässä neuvottelevat vastaava sopimusasiantuntija Jorma Viiala ja sopimusasiantuntija Erika Mattsson.

Lisätiedot:

Jorma Viiala, vastaava sopimusasiantuntija, 040 310 1215
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanneOta seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee

Uutista täydennetty 19.1. kello 10:07, lisätty somelinkit.