Siirry sisältöön

Valtion sopimusneuvottelut käyntiin – JHL tavoittelee ostovoimaa parantavia palkankorotuksia

Etäneuvottelujen ensimmäisellä kerralla osapuolet kuulivat ensi töikseen valtiovarainministeriön asiantuntijaa.

Valtiosektorin virka- ja työehtoneuvottelut alkoivat keskiviikkona 12. tammikuuta kello 13. Neuvotteluja käytiin Teams-etäsovelluksen kautta.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustavat JHL:n lisäksi Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko. JHL:n neuvottelijoina toimivat vastaava sopimusasiantuntija Jorma Viiala ja sopimusasiantuntija Erika Mattsson

Neuvotteluissa talouden näkymiä osapuolille esitteli valtiovarainministeriön asiantuntija Jukka Railavo. Tämän lisäksi keskusteltiin laajemmin työmarkkinatilanteesta.

Suurena kysymyksenä on perhevapaauudistuksen vaatimien muutosten sisällyttäminen uuteen sopimukseen.

JHL on irtisanonut voimassa olevat virka- ja työehtosopimukset päättymään 28. helmikuuta 2022 yhdessä muiden valtion palkansaajajärjestöjen kanssa.

– Neuvotteluissa yhtenä suurena kysymyksenä on perhevapaauudistuksen vaatimien muutosten sisällyttäminen uuteen sopimukseen. Palkankorotuksista voi sanoa tässä vaiheessa vain, että JHL tavoittelee ostovoimaa parantavia palkankorotuksia, kuvailee JHL:n neuvottelija Jorma Viiala.

Tavoitteet pöytään 17. tammikuuta

Valtiosektorin neuvottelijaosapuolet kokoontuvat yhteisesti seuraavan kerran 17. tammikuuta kello 13.  Tuolloin osapuolet jättävät neuvottelupöytään omat tavoitteensa. Neuvottelut käydään edelleen Teamsin välityksellä.

Lisätiedot:

Jorma Viiala, vastaava sopimusasiantuntija, 040 310 1215
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanneOta seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee