Siirry sisältöön

Väsyneillä aivoilla syntyy sutta ja sekundaa – asiaa työstä palautumisesta

Kuusiosaisen, työsuojelua käsittelevän videosarjan viidennessä jaksossa aiheena on psykososiaalinen kuormittuminen ja väkivallan uhka. Videossa käydään läpi, mitkä tekijät työelämässä vaikuttavat henkiseen ja sosiaaliseen hyvin- ja pahoinvointiin.

Jos aivot ovat jatkuvasti ylikuormittuneessa tilassa, työssä alkaa syntyä virheitä eikä ajatuskaan kulje parhaalla mahdollisella tavalla. Työstä palautuminen on tärkeää, ja siihen pitäisi pystyä myös työpäivän aikana, ei vain vapaa-ajalla tai lomalla. Työn ja työympäristön suunnittelu on tärkeää palautumisen kannalta.

Kuusiosaisen videosarjan toiseksi viimeisessä jaksossa käsitellään henkistä kuormittumista ja väkivallan uhkaa työpaikoilla, miten ne taklataan. Tämän kertaisessa videossa puhutaan muun muassa työajoista, työpaikan sosiaalisista suhteista, vapaa-ajan vaikutuksesta työhön, haitallisesta kuormittumisesta ja voimavaratekijöistä.

Videot sopivat jokaiselle työpaikalle, työsuojelukoulutuksen materiaaliksi ja yhdistysten jakomateriaaliksi jäsenilleen.

Ole osana luomassa hyvinvoivaa, terveellistä ja turvallista työpaikkaa!

Tiedät varmastikin, mitä tarkoittaa burn out. Mutta tiedätkö, mitä tarkoittaa bore out? Vastaus löytyy videolta.

Psykososiaalinen kuormittuminen ja väkivallan uhka -videolla äänessä on Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija Päivi Rauramo.

Videosarjan viimeinen osa julkaistaan tiistaina 25.1.2022. Sen aiheena on työhyvinvointi.

Videosarjan ideoijana on työryhmä, joka koostuu ammattiliitto JHL:n ja muiden yksityisen sosiaalipalvelualan sopijaosapuolten edustajista. Sarja on tuotettu yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen (TTK) kanssa. Sopijaosapuolet haluavat edistää työsuojeluorganisaatioiden toimivuutta sekä lisätä henkistä ja fyysistä työturvallisuutta työhyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämiseksi ja sairauspoissaolojen vähentämiseksi.