Siirry sisältöön

Sopimusjuna liikkeelle rautateillä: JHL tavoittelee parempaa ostovoimaa ja kohennusta työaikoihin

Ammattiliitto JHL on aloittanut sopimusneuvottelut myös rautatiealalla. Palkankorotusten tulee parantaa ostovoimaa ja työaikoihin tavoitellaan parannuksia.

Neuvottelut rautatiealan uudesta työehtosopimuksesta alkoivat tänään tiistaina 10. tammikuuta. JHL:n jäseniä työskentelee alalla muun muassa konduktööreinä sekä ja monissa tavaraliikenteen työtehtävissä. Työnantajia neuvotteluissa edustajaa Palvelutyönantajat Palta.

JHL tavoittelee neuvotteluissa palkankorotuksia, jotka kohentavat ostovoimaa. Ammattiliitto haluaa myös kohennusta alan työaikoihin. Tavoitteena on, että työvuorot suunnitellaan riittävän pitkälle ajalle, vahvistetuista vuoroluetteloista pidetään kiinni eikä alalla teetetä alle kuuden tunnin työvuoroja.

Alan työehtosopimus umpeutuu helmikuun 2022 lopussa. Tällä hetkellä JHL ja Palta ovat sopineet useita tapaamisia tammi–helmikuulle. 

Seuraa JHL:n sopimusneuvotteluiden etenemistä ammattiliiton sivuilta sekä JHL:n Facebook– ja Twitter-tileiltä. Somessa voit seurata neuvotteluita tunnisteilla #1001ammattia sekä #JHLneuvottelee.