Siirry sisältöön

Pelaa ja tutustu kirkon ammatteihin

Seurakunnassa työskentely kiinnostaisi, mutta minkälaisia hommia sieltä juuri minulle löytyisi? Nyt on mahdollista pelin avulla löytää oman kiinnostuksen mukainen koulutus ja ammatti kirkon alalle.

Kirkon koulutuskeskus on rakentanut yhteistyössä Oikotien kanssa uuden, kirkon ammateista kertovan pelin. 

Kirkon ammatit -pelikysymyksiin vastattuaan pelaaja saa listauksen niistä kirkon ammateista, jotka kiinnostavat häntä eniten. Tuloksista pääsee myös suoraan tutustumaan kirkon monipuolisiin ammatteihin. Samalla käydään läpi, millaisia koulutusmahdollisuuksia on kirkon eri töihin. Peli löytyy sekä suomeksi että ruotsiksi. 

Peli on ensisijaisesti suunnattu perusopintojen jälkeen koulutustaan ja ammattiaan miettiville nuorille. Se on myös hyödyllinen työväline esimerkiksi opinto-ohjaajien ja opettajien käyttöön.

Peli osallistaa nuoret ja vähän vanhemmatkin mukaan miettimään ja testaamaan omia urapolkujaan ja minkälaisia eri työtehtäviä kirkolta löytyy.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakunnissa, seurakuntayhtymissä, kirkkohallituksessa ja hiippakuntien tuomiokapituleissa työskentelee yhteensä lähes 20 000 työntekijää. Ammattinimikkeitä mahtuu joukkoon monia.

Kirkossa noin puolet työpaikoista on hengellisen työn tehtäviä, johon kuuluvat papit, kanttorit, diakoniatyön sekä varhaiskasvatuksen ja nuoristyön tehtävät. Lisäksi seurakunnissa on työpaikkoja muun muassa hallinnon ja talouden, toimistotyön, viestinnän, tietohallinnon sekä kiinteistön ja puutarhanhoidon tehtäviin.