Siirry sisältöön

JHL: Satakunnan pelastuslaitoksen on lisättävä henkilöstön määrää välittömästi lain edellyttämälle tasolle

Satakunnan pelastuslaitoksessa on huomattava alimiehitys. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut korjausmääräyksen toimintavalmiudessa havaitun epäkohdan korjaamiseksi. JHL vaatii asian ottamista vakavasti ja lisäämään henkilöstön määrää välittömästi pelastuslain edellyttämälle tasolle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on 18.11.2021 antanut Satakunnan alueen pelastustoimelle korjausmääräyksen pelastustoimen palvelutasossa olevan huomattavan epäkohdan korjaamiseksi 30.5.2022 mennessä.

Satakunnan alueen pelastustoimi on toiminut jo pitkään pelastustoimen suunnitteluohjeen (SM 21/2012) vastaisesti kiireellisissä hälytystehtävissä alimiehityksellä. Ammattiliitto JHL vaatii, että pelastustoimen palvelutaso tulee korjata annettuun määräaikaan mennessä pelastuslain mukaiselle riittävälle tasolle.

– Näyttää siltä, että pelastuslaitoksen johtavat viranhaltijat haluavat lakaista AVIn korjausmääräykset maton alle kyseenalaistamalla ne. AVIn tehtävä on valvoa pelastuslain ja pelastustoimen palvelutasopäätöksen toteutumista, JHL:n Pelastusalan Unionin puheenjohtaja Petteri Häyrinen sanoo.

Pelastuslaitoksen viranhaltijoiden on otettava AVIn korjausmääräykset tosissaan ja ryhdyttävä välittömästi korjaaviin toimenpiteisiin.

– Operatiivisen henkilöstön lisääminen on ainoa keino saada työ turvalliseksi ja tasokkaaksi sekä pelastuslain mukaiseksi, Petteri Häyrinen vaatii.

Lisätietoja:
JHL:n Pelastusalan puheenjohtaja Petteri Häyrinen
040 5458523