Siirry sisältöön

JHL huolissaan virastojen rahoituksesta, valtion pitää kiinnittää huomiota budjetin tasoon

Ammattiliitto JHL:n saamien tietojen mukaan Ruokaviraston palveluja alihinnoitellaan, ja viraston tuotot jäävät sen takia pieniksi. JHL vaatii valtiota huolehtimaan siitä, että virastojen rahoituksen kiinnitetään budjetissa huomiota.

Ilmastokriisi tuo mittavia paineita ruoantuotantoon myös Suomessa. Maataloudessa pitää satsata muun muassa eläinten hyvinvointiin ja tutkimukseen. Rahoituksen on oltava kestävällä pohjalla.

Ammattiliitto JHL on saanut tietoja, joiden mukaan Ruokaviraston palveluja alihinnoitellaan, mikä näkyy viraston tuloissa. Rahoitusongelmat koskevat muitakin virastoja ja JHL vaatii, että että talousarviossa kiinnitetään huomiota virastotason rahoituksen riittävyyteen.

JHL antoi lausuntonsa valtion ensi vuoden budjetista hallintovaliokunnalle lokakuussa. Ammattiliitto nosti lausunnossaan myös poliisin määrärahoihin. Poliisin toimintaan tulisi varata rahoitusta siten, että se turvaisi poliisin strategiaa pidemmällä aikavälillä. Nykyisellään poliisin rahoituksen epävarmuus saattaa vaikuttaa pitkäkestoisten hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Lue JHL:n lausunto kokonaisuudessaan.