Siirry sisältöön

JHL: Palkankorotusten on parannettava ostovoimaa, matalapalkka-aloille tarvitaan lisäkorotuksia

Ammattiliitto JHL tavoittelee tulevalla neuvottelukierroksella selkeitä palkankorotuksia. Korotukset pitää maksaa pääosin yleiskorotuksina kaikille työntekijöille. Matalapalkkaisille aloille tarvitaan kohdennettuja korotuksia, jotta perusteettomia palkkaeroja saadaan tasattua.

Ensi talven neuvottelukierroksella ammattiliitto JHL ei jää kyttäämään muiden alojen korotuksia, vaan hakee neuvotteluissa parannuksia jäsentensä tulotasoon. Jokainen ammattilainen ansaitsee palkan, joka riittää elämiseen, JHL:n julkisten sopimusalojen neuvottelujohtaja Kristian Karrasch korostaa. 

– Työnantajat huutavat kuorossa, että ammattitaitoisista työntekijöistä on ankara pula eri aloilla. Voin antaa ilmaisen vinkin: kun palkkaus ja työolot ovat kunnossa, on hyviä työntekijöitä paljon helpompi löytää. 

Korotuksista valtaosa tulee maksaa yleiskorotuksina kaikille sopimuksen piirissä oleville työntekijöille. Perusteettomia palkkaeroja voidaan parhaiten vähentää, kun osa korotuksista maksetaan prosenttimääräisinä ja osa euromääräisinä. Kyseessä on silloin sekalinjainen ratkaisu.  

Palkkojen lisäksi JHL hakee selviä parannuksia työaikoihin. Työntekijät voivat paremmin, poissaolot vähenevät ja yritysten tulos paranee, kun työajat joustavat elämäntilanteen mukaan. Työntekijöiden pitää päästä osallistumaan työvuorojen suunnitteluun. 

– Monilla sopimusaloilla hyvinvointia ja työn tuottavuutta pystyttään lisäämään paljon, kun työhön sidonnaisuusaikoihin sekä työvuorojen terveellisyyteen ja turvallisuuteen kiinnitetään huomiota, JHL:n yksityisten sopimusalojen neuvottelujohtaja Mari Keturi selventää.

Tulevalla neuvottelukierroksella ammattiliitto JHL kiinnittää entistä enemmän huomiota paikalliseen sopimiseen.  

– Haluamme lisätä paikallista sopimista monista asioista. Jäsenkyselymme viesti oli selvä, paikalliset sopimukset neuvottelee aina luottamusmies tai JHL:n jäsenyhdistys, ei yksittäinen jäsen. Valtakunnallinen työehtosopimus puolestaan sanelee minimiehdot, joista ei jousteta paikallisesti, Kristian Karrasch selventää. 

JHL:n hallitus hyväksyi ammattiliiton yleiset neuvottelutavoitteet lokakuussa. Neuvottelut JHL:n suurimmilla sopimusaloilla painottuvat vuoden 2022 kevättalveen. 

Lisätiedot: 

Neuvottelujohtaja Kristian Karrasch, julkiset sopimusalat 040 728 9046
Neuvottelujohtaja Mari Keturi, yksityiset sopimusalat 050 461 9315