Siirry sisältöön

Puheenjohtaja Niemi-Laine juuri startanneessa Ammattialafoorumissa: Me JHL:läiset olemme osaavaa ja sitkeää sakkia

Ammattiliitto JHL:n kaksipäiväinen Ammattialafoorumi käynnistyi hetki sitten. Ammattialafoorumi järjestetään Tampere-talosta suorana verkkolähetyksenä 29.–30. lokakuuta 2021.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa on luvassa mielenkiintoisia tulevaisuuden työelämään keskittyviä puheenvuoroja. Lisäksi tarjolla on ajattelemisen arvoisia uusia keinoja työssäjaksamisen parantamiseen.

Perjantaina luennoivat muun muassa keksijä ja yrittäjä Perttu Pölönen, työhyvinvoinnin asiantuntija Marja-Liisa Manka sekä tanssija-koreografi Jorma Uotinen. Tapahtuman juontaa näyttelijä Christoffer Strandberg.

Avajaispuheessaan ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine harmitteli, että tilaisuus jouduttiin siirtämään virtuaaliseksi alati muuttuvan koronatilanteen vuoksi.

Hän totesi, että poikkeusaika on koetellut kaikkia, mutta tunnelin päässä kajastaa jo valoakin.

– Tapamme työskennellä, tavata läheisiä, osallistua yhteiskuntaan ja elää arkea ovat muuttuneet. Onneksi näkyvissä on viitteitä paremmasta. Koronan jälkeisen arjen ennakoidaan koittavan alkuvuoden aikana, puheenjohtaja totesi avauksessaan.

Hän kiitteli liiton jäsenten sitkeyttä, kykyä joustaa korona-aikana sekä taitoa siirtyä palveluiden sulkeuduttua toisiin tehtäviin. Työpaikoilla ja työntekijöillä on ollut tarvittavaa osaamista hoitaa ristiin toinen toisensa tehtäviä.

Moniosaajuuteen tuleekin jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota ja huolehtia, että se näkyy myös esimerkiksi palkassa. Monen työtehtävän hallitseminen tulee lisäämään työnantajien mahdollisuutta yhdistellä töitä ja hyödyntää ammattilaisten monipuolista osaamista.

– Moniosaajuuden mahdollisuudet on tunnistettava, sillä JHL:n jäsenistön moniosaajuus on laajaa. He voivat tarvittaessa hoitaa toistensa työtehtäviä tai niiden osia. Näin työnteko saadaan turvattua, mikä helpottaa työnantajien työjärjestelyjä. Osa kunnista hyödynsi tätä esimerkiksi korona-aikana. Samalla on huolehdittava, että moniosaajuus otetaan huomioon henkilöstölle maksettavissa palkkioissa ja korvauksissa, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Illalla tähtien loisteessa

Perjantai-iltaa juhlistetaan komeasti JHL:n Tähtiammattilaisten gaalassa.

tähtitaivaalla esiintyjien kuvia.

Gaalassa palkitaan liiton jäseniä Tähtiammattilainen -kunniakirjoin ja päästään kuulemaan ja näkemään huippuesiintyjiä.

Tähtiammattilaisten gaala on kaikille avoin ja maksuton verkkotapahtuma. Toivomme, että mahdollisimman moni tulisi nauttimaan illasta ja fiilistelemään keikkoja sekä palkitsemisia. Ota kaveritkin mukaan!

Ilmoittaudu tästä.

Ohjelma:
19.00 Gaalan avaus, Christoffer Strandberg
19.05 Tampereen kaupungin puheenvuoro
19.10 Tähtiammattilaisten palkitseminen
19.40 Pete Parkkonen
19.55 Tähtiammattilaisten palkitseminen
20.10 Krista Siegfrids
20.40 Tilaisuus loppuu