Siirry sisältöön

JHL: Palkankorotusten taso on nyt asetettu, julkiset ja hyvinvointialat hakevat selkeää nousua

Ammattiliitto JHL hakee selkeitä palkankorotuksia julkiselle ja yksityiselle sektorille sekä hyvinvointialoille tulevalla sopimusneuvottelukierroksella.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on tyytyväinen tulevien työehtosopimusneuvottelujen palkankorotuskeskusteluun. Viimeisimmät tiedot naisvaltaisten alojen palkkakuopasta vaativat selkeää korjausliikettä.

– Lähdemme tulevalle tes-neuvottelukierrokselle periaatteella, että jokainen on palkankorotuksensa ansainnut. Nollan saa pyytämättäkin, joten tulemme vaatimaan merkittäviä yleiskorotuksia palkkoihin. Hyvinvointialat on vihdoinkin nostettava palkkakuopasta, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine linjaa.

– Tilastokeskuksen viimeiset tiedot osoittavat, että naisvaltaiset alat ovat palkkakuopassa edelleen. Valtaosa JHL:n jäsenistä työskentelee aloilla, joiden maltillisilla palkkaratkaisuilla on moneen kertaan vauhditettu Suomen talouskasvua. Nyt on julkisilla ja hyvinvointialoilla työskentelevien vuoro saada korotuksensa, Niemi-Laine painottaa.

Työvoimapulaa ei ratkaista pyyhkimällä naisvaltaisilla taikka matalapalkka-aloilla pöytää. Yhdenkään alan vetovoimaisuus ei kasva tarjoamalla minimaalisia palkankorotuksia eikä työntekijäpula helpota kurjistuksia ehdottelemalla.

– Oikeudenmukainen ja elämiseen riittävä palkka tuo ostovoimaa. Palkankorotusten on edistettävä tasa-arvoisuutta ja samapalkkaisuuden toteutumista. On turha kuvitella, että julkiset ja yksityiset hyvinvointialat tyytyisivät vähempään, Niemi-Laine huomauttaa.

– JHL edistää ärhäkkäästi oikeudenmukaisuutta, reilua työelämää ja työntekijöiden hyvinvointia. Sama koskee kaikilta osin myös tes-neuvotteluja ja tulevia palkankorotuksia, Niemi-Laine summaa.

Lisätietoja
JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, p. 040 702 4772