Siirry sisältöön

YT-neuvottelut Tampereen yliopistolla, liittojen asiantuntijaryhmä tukee henkilöstöä

Tampereen yliopiston laajat, keskitettyjä tukipalveluita koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat alkaneet tiistaina 21.9. Yt-neuvottelut koskevat yli 1 000 henkilöä. Yliopistotyönantaja on ilmoittanut henkilöstön vähennystarpeeksi jopa 215 henkilöä. Ammattiliitto JHL tukee jäseniään prosessissa.

Yliopistojen työehtosopimuksen neuvottelujärjestöt JHL, JUKO ja Pro tukevat yt-neuvotteluihin osallistuvia pää- ja luottamusmiehiä. Yhteistoimintaneuvotteluissa henkilöstöä edustavien luottamushenkilöiden tueksi on perustettu liittojen asiantuntijoista koostuva taustaryhmä. Työryhmä vastaa pää- ja luottamusmiesten kysymyksiin koskien yt-lainsäädäntöä ja käsittelee muitakin työsuhteiden päättämistä koskevia juridisia kysymyksiä.

Yhteistoimintaneuvotteluiden vaativin vaihe on nyt alkanut. Tiedon niukkuus neuvotteluiden etenemisestä ja epävarmuuden tunne tulevasta ovat hankalia, mutta luonnollisia yt-neuvotteluihin kuuluvia piirteitä. JHL:n jäsenenä saat tukea yhdistyksestäsi sekä liiton työsuhdeneuvonnasta.

Lisätietoja
vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen 050 461 9301