Siirry sisältöön

Nuorisotyön ammattilaisten kädenjälki ja kokemukset näkyvät täysin uudistetussa nuorisoalan oppaassa

Kattava tietopaketti nuorisoalan koulutuksesta ja ammatillisista vaatimuksista, lainsäädännöstä ja vastuukysymyksistä, työturvallisuudesta ja työhyvinvoinnista sekä työehdoista on nyt koottu yksien kansien sisään.

Opas on syntynyt hyvin pitkälti JHL:n nuorisotyötä tekevien jäsenten aloitteesta ja toiveiden sekä kirjoitusten pohjalta. Oppaan teossa ovat siis olleet tiiviisti mukana alan ja ajan hermolla parhaiten olevat ihmiset. He, jotka näkevät päivittäisessä työssään mitä nuorisotyö pitää sisällään ja mitä tietoa siitä kaivataan.

Aiheita ja teemoja kerättiin yhteisissä verkko- ja videotapaamisissa ennen oppaan kokoamiseen ryhtymistä. Mukana ryhmässä oli lähes kolmekymmentä nuorisotyön ammattilaista.

Panoksensa oppaaseen ovat antaneet myös liiton kasvatus- ja ohjausalan ammattialatiimin JHL:ssä työskentelevät asiantuntijat.

Silkkaa hyötytietoa

Ajankohtaista ja päivitettyä tietoa on tarjolla esimerkiksi työsuhteen ehdosta, palkkauksesta, koulutuksesta ja työhyvinvoinnista ja työsuojelusta.

Opasta voi hyödyntää esimerkiksi opintopolkuja etsiessä, koulutuksessa ja perehdytyksessä ja työyhteisön kehittämisessä. Se toimii oivana apuna myös nuorisotyön tunnetuksi tekemisessä.

Monikäyttöinen opas

JHL:n aineistopankin sähköisessä muodossa oleva opas on hyvä tulostaa tai ladata puhelimeen valmiiksi. Tällöin sitä voi käyttää käsikirjana, josta on nopeaa etsiä tiedot esimerkiksi siitä, mitä reittiä liittoon kannattaa olla yhteydessä työpaikan ongelmatilanteissa. Tai jos vaikka fyysisestä koskemattomuudesta on epäselvyyttä, voi vastuukysymyksiä tarkistaa oppaasta.

Tämän syksyn aikana oppaasta on tilattavissa myös painettu versio.