Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät OVTESin piiriin – Katso kenen pitää tehdä ja mitä

Kunta-alalla työskentelevät varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät 1.9. opettajien virka- ja työehtosopimuksen piiriin. Työnantajan tehtävänä on ilmoittaa työntekijöille sopimuksen muuttumisesta henkilökohtaisesti. Sen jälkeen toivomme sinun päivittävän sopimusalan muutoksen myös liiton jäsenrekisterissä oleviin tietoihisi.

Kunta-alan varhaiskasvatuksen (vaka) opettajat siirtyvät 1.9.2021 KVTESistä opettajien virka- ja työehtosopimuksen (OVTES) piiriin. Siirto koskee vaka-opettajia, jotka täyttävät varhaiskasvatuslain mukaiset kelpoisuusvaatimukset. Tällaisia henkilöitä ovat muun muassa päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat ja päiväkodin johtajat.

Työnantajan tehtävä on ilmoittaa työntekijöille sovellettavan työehtosopimuksen muuttumisesta. Jos ilmoitusta ei kohtuullisen ajan kuluessa ala kuulua ja epäilet, että kuuluisit OVTESiin siirtyvien joukkoon, kysy asiaa esimieheltäsi.

Mikäli et saa selvää vastausta esimieheltäsi, käänny luottamusmiehen puoleen asian selvittämiseksi.

Voit myös tarkistaa sivuiltamme, ketkä siirtyvät OVTESin piiriin. Työehtosopimuksen muutos koskee vain kunta-alan varhaiskasvatuksen opettajia. Yksityisellä sektorilla työskentelevät vaka-opettajat pysyvät nykyisten työehtojensa piirissä.

Työehdot eivät muutu, jäsenyys JHL:ään säilyy

Nykyiset työehdot pysyvät ennallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi työaika- tai palkkausmääräykset säilyvät 31.12.2022 saakka. Siihen mennessä OVTESiin on neuvoteltu oma varhaiskasvatuksen liite.

Myös jäsenyys JHL:ssä säilyy. Samoin JHL:n luottamusmiehet hoitavat edelleen vaka-opettajien edunvalvontaan liittyviä asioita.

Päivitä tietosi jäsenrekisteriin

Kun olet saanut tiedon työehtosopimuksesi muuttumisesta, päivitä jäsentietosi omaJHL:ään.

Sopimusala muutetaan omaJHL:ssä kohdassa Jäsentiedot > Työsuhteet. Tarkista samalla, että muutkin tiedot, esimerkiksi henkilötietojen alla olevat yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Oikeat ja ajantasaiset jäsentiedot ovat tärkeitä, jotta JHL voi jatkossakin lähettää sinulle sopimusalaasi liittyviä tärkeitä viestejä.

Jos et vielä ole käynyt omaJHL:ssä, käy nyt luomassa tunnukset palveluun. Voit myös ensin tutustua omaJHL:stä kertovaan nettisivuumme.