Siirry sisältöön

SOTE-sopimus tulee voimaan, kuulutko sen piiriin? – Katso kenen pitää tehdä ja mitä

SOTE-sopimus tulee voimaan tänään 1. syyskuuta. Sopimuksen piiriin siirtyy kaikkiaan noin 180 000 kunta-alan sosiaali- ja terveysalan työntekijää. Työnantajan tehtävänä on ilmoittaa työntekijöille sopimuksen muuttumisesta henkilökohtaisesti. Sen jälkeen toivomme sinun päivittävän sopimusalan muutoksen myös liiton jäsenrekisterissä oleviin tietoihisi.

Sosiaali- ja terveysalan työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) tulee voimaan 1. syyskuuta. Kunta-alan yleisestä sopimuksesta KVTESistä ja teknisen henkilöstön sopimuksesta uuden sopimuksen piiriin siirtyy kaikkiaan noin 180 000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Muutos koskee myös erittäin suurta joukkoa JHL:n jäseniä.

Mistä tiedät, kuulutko SOTE-sopimuksen piiriin?

Työnantajan tehtävä on ilmoittaa työntekijöille sovellettavan työehtosopimuksen muuttumisesta. Jos ilmoitusta ei kohtuullisen ajan kuluessa ala kuulua ja epäilet, että kuuluisit SOTE-sopimukseen siirtyvien joukkoon, kysy asiaa esimieheltäsi.

Mikäli et saa selvää vastausta esimieheltäsi, käänny luottamusmiehen puoleen asian selvittämiseksi.

Voit myös tarkistaa yleisperiaatteita sivuiltamme, ketkä siirtyvät SOTE-sopimuksen piiriin.

Päivitä tietosi jäsenrekisteriin

Kun olet saanut tiedon työehtosopimuksesi muuttumisesta, päivitä jäsentietosi omaJHL:ään.

Sopimusala muutetaan omaJHL:ssä kohdassa Jäsentiedot > Työsuhteet. Tarkista samalla, että muutkin tiedot, esimerkiksi henkilötietojen alla olevat yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Oikeat ja ajantasaiset jäsentiedot ovat tärkeitä, jotta JHL voi jatkossakin lähettää sinulle sopimusalaasi liittyviä tärkeitä viestejä.

Jos et vielä ole käynyt omaJHL:ssä, käy nyt luomassa tunnukset palveluun. Voit myös ensin tutustua omaJHL:stä kertovaan nettisivuumme.