Siirry sisältöön

Nyt siitä tulee virallista! JHL:n jäsenille entistä parempi mahdollisuus hyödyntää JHL-opiston kursseja jatko-opinnoissa ja työnhaussa  

Vuoden 2022 alusta lähtien JHL:n jäsenillä voi olla entistä parempi mahdollisuus nopeuttaa opintojaan JHL-opiston koulutusten avulla. Opintojen hyväksilukeminen voi tulla helpommaksi, kun hallitus hyväksyi vapaan sivistystyön opintosuoritusten kirjaamisen valtakunnalliseen Koski-rekisteriin. JHL-opisto on jo aloittanut arvioinnin, mitkä sen tarjoamista kursseista liitetään järjestelmään.   

Vuoden 2022 alusta lähtien JHL:n jäsenille tarjoutuu  entistä parempi tilaisuus lyhentää muissa oppilaitoksissa suorittamia opintojaan JHL-opiston kurssien avulla. Tämä tuli mahdolliseksi, kun eduskunta tunnusti vapaan sivistystyön koulutuksen osaksi jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittämistä. JHL-opisto voi ensi vuoden alusta lähtien kirjata omia kurssejaan valtakunnalliseen opintorekisteriin. Tähän saakka vain perusopetus, lukiot, ammatilliset koulut, ammattikorkeakoulut ja yliopistot ovat voineet käyttää opinto- ja tutkintorekisteriä. Oppilaitokset päättävät edelleenkin itse siitä, mitä opintoja ne lukevat hyväksyttäviksi, mutta JHL-opiston kurssien hyväksymistä koulutuksen virallistaminen voi edistää.

JHL:n jäsenille opiston kurssien virallistaminen merkitsee myös sitä, että opiskeluun liittyvien etuuksien hakeminen helpottuu ja työelämässä Koski-rekisteriin viedyistä suorituksista voi olla hyötyä erityisesti työnhaussa.

− Viimeinkin kansanopistojen opetuksen merkitys on tunnistettu ja se saa ansaitsemansa arvostuksen, iloitsee JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen.

JHL-opistossa on jo aloitettu arviointi, mitkä koulutukset voidaan liittää rekisteriin.

− Tämän vuoden loppuun mennessä meillä on lista kursseista, joiden suorittamisesta voidaan tehdä merkintä opintorekisteriin. Rekisteriin vietäville kursseille laaditaan opetussuunnitelma, kurssit mitoitetaan opintopisteinä ja kurssisuoritukset arvioidaan, täydentää JHL-opiston apulaisrehtori Janne Hernesniemi.

Opintosuoritustietojen vieminen Koski-rekisteriin on vapaaehtoista. Opiskelija päättää siitä itse.

JHL:n nettisivuille tulee tämän vuoden lopulla listaus reksisteriin vietävistä kursseista. Sivuille tulee myös ohjeistus siitä, miten opinnot voi viedä rekisteriin.

Lisätietoja:
JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen,  050 3410 749
JHL-opiston apulaisrehtori Janne Hernesniemi, 050 361 1019