Siirry sisältöön

JHL:n ja Turvan jäsenetuvakuutuksiin muutoksia

Ensi vuoden alusta lähtien vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutus on voimassa 69 ikävuoteen asti. Vuonna 2022 on tiedossa uusi jäsenetu: etätyövakuutus.

Vuodesta 2022 alkaen liiton matkustaja- ja tapaturmavakuutuksen voimassaolo päättyy siihen päivään, kun jäsen täyttää 70 vuotta. Uusi jäsenkortti postitetaan automaattisesti, kun 70-vuotispäivä lähestyy.

Mikäli haluat vakuutuksen olevan voimassa myös 70 ikävuoden jälkeen, tulee jo ennen matkalle lähtöä ottaa erillinen vakuutus.

Jos täytät lomamatkan aikana 70 vuotta, on syytä ottaa vakuutus nimenomaan 70-vuotispäivän jälkeisille matkapäiville. Näin siis vuodenvaihteesta alkaen.

Liiton matkustajavakuutukseen liittyen voidaan viisumitodistus kirjoittaa 70 vuotta täyttäneelle 31.12.2021 saakka. Jos olet täyttänyt 70 vuotta ja tarvitset vakuutustodistuksen viisumia varten vuoden 2022 puolelle, sinulla tulee olla oma matkavakuutus vuoden 2022 osalta.

Jatkuva vai matkakohtainen?

Mikäli koet matkustajavakuutuksen itsellesi tarpeelliseksi, kannattaa puntaroida millaisen vakuutuksen hankkii. Jatkuva matkavakuutus kannattaa ostaa, jos matkustat paljon ja teet useampia matkoja vuodessa. Se on voimassa aina, kun lähdet lomamatkalle. Tällöin jokaista matkaa ei tarvitse vakuuttaa erikseen.

Määräaikainen matkustajavakuutus on hyvä vaihtoehto, jos matkustat harvemmin. Se ostetaan yksittäiselle matkalle.

Turva myöntää matkustajavakuutuksen enintään 99-vuotiaalle. Vakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Paitsi matkustajavakuutusasioissa, kannattaa Turvan puoleen kääntyä ja tiedustella myös täysajan tapaturmavakuutuksesta. Vakuutus korvaa tapaturman hoitokuluja. Halutessasi voit liittää vakuutukseen pysyvän haitan ja tapaturmaisen kuolemantapauksen korvauksen. Tapaturmavakuutus myönnetään enintään 99-vuotiaalle ja se on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Uusi jäsenetu: etätyövakuutus

JHL:n jäsenenä olet ensi vuoden alusta lähtien vakuutettu etätyössä ollessasi. Monikaan ammattiliitto ei vielä tällaista uuden ajan etua jäsenilleen tarjoa.

Turvan vakuutus on voimassa etätyöpaikassa ruokailuiden, taukojen ja muun kuin etätyöhön liittyvän tavanomaisen liikkumisen aikana sisätiloissa ja etätyöpaikan piha-alueella.

Vakuutuksesta ei korvata työtapaturma- ja ammattitautilain tarkoittamia työtapaturmia.