Siirry sisältöön

JHL:n Nuorisofoorumi vaatii rokotuspisteitä lukioihin ja ammattikouluihin

JHL:n Nuorisofoorumi vaatii rokotuspisteitä lukioihin ja ammattikouluihin. Koska koronavirus leviää tällä hetkellä erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, olisi rokotteen saamisen helppous tehokas keino suitsia taudin leviämistä.

Koronaviruksen leviämistä nuorten aikuisten keskuudessa voitaisiin tehokkaasti estää järjestämällä pop up-rokotuspisteitä lukioihin ja ammattikouluihin. Opiskelijat voisivat helposti koulupäivän aikana käydä ottamassa rokotteen. JHL:n Nuorisofoorumi vaatiikin rokotuspisteitä toisen asteen oppilaitoksiin.

JHL:n Nuorisofoorumi pitää pulmallisena sitä, että opiskelija ei voi saada rokotusta opiskelupaikkakunnallaan. Hänen täytyy varata erillinen rokotusaika kotipaikkakunnaltaan, joka saattaa olla kaukanakin opiskelupaikasta.

– Nyt ongelmaksi on muodostunut toisella paikkakunnalla opiskelevat, jotka käyvät kotona vain esimerkiksi viikonloppuisin. Myös koulun ja kodin välinen etäisyys on monilla pitkä varsinkin Pohjois-Suomessa, jolloin välttämättä ei ole mahdollisuutta saada kyytejä järjestymään erilliseen rokotusaikaan, kertoo Pohjois-Suomessa asuva, JHL:n Nuorisofoorumin jäsen Minna Merenheimo.

Nuorisofoorumi toivookin, että oppilaitospaikkakunnilla opiskelijat, kotipaikastaan riippumatta, saisivat koronarokotteen.

JHL:n Nuorisofoorumin kannanotto